Tweede afdeling

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Ondanks het vroege aanvangsuur waren de Eendracht-supporters opnieuw massaal van de partij in het verre Bilzen, en zorgden ze voor veel ambiance in hun kleurrijke carnavalskostuums. Naast de terugkeer van stofzuiger Fabris, voerde coach De Geyseleer één wijziging door. Belesi bleef in de basis ten koste van Cobos Copado.

Snelle voorsprong ongedaan gemaakt

De Ajuinen toonden meteen hun aanvallende intenties en dat leverde na 6 minuten al een voorsprong op. Wantens werd neergehaald door doelman Cascio toen hij vrij voor doel mocht inkoppen. De strafschop werd rustig binnengetrapt door Van Den Eynde, die voor de vierde wedstrijd op rij wist te scoren. De thuisploeg liet zich niet onbetuigd en nam het initiatief na twintig minuten over. Belesi kon een gevaarlijk indraaiende vrijschop nog wegwerken. Uit de daaropvolgende lage hoekschop liet onze verdediging zich ringeloren. Wantens haalde het hakje van Martin Suarez nog van de lijn, maar kapitein Haenen trapte de rebound binnen: 1-1.

Bedrijvige Panneel

Het gevaarlijkste heerschap bij Eendracht was zonder twijfel Panneel, die meer dan eens zijn doelgerichtheid toonde. Tweemaal werd hij door Dekuyper in stelling gebracht. Eerst haalde Cascio de bal knap vanonder de lat, bij de volgende poging stond Haenen nog in de baan van het schot. Het spel ging voortdurend op en neer. Aan de overzijde hield Martin Suarez twee van onze verdedigers aan de praat en bediende hij Cauwenberg, wiens trap net boven de kruising vloog. Panneel en Dekuyper gingen nog neer in de zestien maar de scheidsrechter wuifde het weg.

Wenkende kans voor Dekuyper

De tweede helft verliep aanvankelijk geslotener dan de eerste. Panneel en Van Den Eynde probeerden het vanop afstand maar hun schoten ging over en naast. Bij Belisia was het opletten voor de raids van de kwieke Wijnen. Op een hoekschop werd Ernens net voldoende gehinderd bij een kopbal en Lentz was bij enkele voorzetten goed bij de pinken. Toen Dekuyper voor doel werd vrijgespeeld door Panneel leek Eendracht op weg naar een nieuwe voorsprong, maar Mitch schoof de bal naast de kooi.

Cauwenberg treft nog de lat

De Geyseleer gooide Cobos Copado en Mbaye in de strijd en met die laatste had Belisia de handen vol. De onvoorspelbare Senegalees ging tweemaal op wandel. Eerst liet hij De Coninck afdrukken, maar Cascio pakte. Bij de volgende uitbraak van Mbaye langs vier verdedigers, kon Haenen hem alsnog een halt toeroepen. De thuisploeg kwam ook nog opzetten maar Geenens en Burssens stonden pal. Het venijn zat echter in de staart. Net voorbij de 90 minuten kwam Cauwenberg nog alleen voor Lentz maar zijn schot strandde gelukkig op de lat. Een snelle tegenaanval langs Panneel kon door de thuisdefensie nog net opgeruimd worden.

Zo bleef het 1-1 in een onderhoudende topper. Een carnavalsfeestje na het laatste fluitsignaal had mooi geweest en zat er ook in, maar we mogen niet mopperen met dit billijk gelijkspel. Belisia diende zich zoals in de heenwedstrijd niet meer aan als een hapklare brok, maar staat intussen terecht mee bovenin. We gaan nog even door met duels in de top-vijf. Volgende week reizen we naar Hoogstraten, de week nadien komt Londerzeel op bezoek.