Berchem Sport

0 - 2

zaterdag 16 oktober 2021 20U00 Tweede afdeling

Eendracht Aalst

Berchem Sport

0 - 2

Eendracht Aalst

zaterdag 16 oktober 2021 20U00
Tweede afdeling

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Trainer De Geyseleer toverde een verrassing uit de hoed met de terugkeer van Dekuyper.  De aanvaller stond na zijn blessure meteen aan de aftrap.

De thuisploeg opende met een goede mogelijkheid binnen de eerste minuut.  Saillart trapte over.  Eendracht repliceerde en na een duidelijke haakfout op Mbaye ging de bal op de stip.  Van Den Eynde miste niet en mikte de 0-1 buiten het bereik van doelman Truyts.  Even later verloren de ajuinen wel middenvelder De Coninck met een kuitblessure.  Cobos Copado was zijn vervanger.

Het vervolg werd vooral gekenmerkt door een aantal afstandspogingen.  Lentz moest redding brengen bij een uithaal van Saillart.  Aan de overkant mikten Belesi en Cobos Copado dan weer te hoog.  Met de rust al in zicht stak wit-zwart de neus weer iets nadrukkelijker aan het venster.  Truyts stond echter goed opgesteld en stopte de pogingen van Cobos Copado en Dekuyper.  Er werd dan ook gerust bij een 0-1 tussenstand.

In het begin van de tweede helft riep heel het Rooi tevergeefs om een strafschop.  Een protesterende trainer Emmerechts werd hierbij prompt naar de tribunes verwezen.  De geel-zwarten bleven moedig strijden maar raakten niet verder dan een harde knal, die voorlangs ging, van Beirlant.  Balverlies in de lokale defensie werd dan weer net niet afgestraft.  De trap van Van Den Eynde werd nog op de lijn gered.

In het slotkwartier probeerde Berchem de druk op te voeren.  Dit betekende echter ook dat er meer ruimte kwam voor de Aalsterse aanvallers.  Mbaye kon een voorzet van Dekuyper niet afwerken maar deed dat even later wel na een gemeten voorzet van kapitein Geenens (0-2).  Het pleit was hiermee beslecht en het feestje met de talrijk meegereisde supporters kon beginnen!

Eendracht mag zich met opgekrikt vertrouwen opmaken voor de komst van Hoogstraten.  De ploeg uit de Kempen heeft een sterke competitiestart achter de rug en beschikt momenteel over de meest productieve aanval van de reeks.  Supporters op post voor deze topwedstrijd!

Toegevoegd aan winkelmandje