zaterdag 04 december 2021 20U00
Tweede afdeling

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Trainer De Geyseleer kon opnieuw rekenen op verdedigers Geenens, Verkerken en Burssens en dropte het drietal meteen in de basiself voor de lastige verplaatsing naar Bocholt.

Op een zwaar veld, dat duidelijk te lijden had onder de regenval van de voorbije dagen, was het de thuisploeg die als eerste de neus aan het venster stak.  De uitbraak van Regales leverde niets meer dan een hoekschop op.  Aan de overkant was het bij de eerste mogelijkheid wel meteen prijs.  Van Den Eynde kopte de bal richting doel en De Coninck gaf het beslissende zetje (0-1).  De Limburgers lieten het hoofd niet hangen en trokken ten aanval.  Verder dan een kopballetje van Regales raakten ze echter niet.

Halfweg de eerste helft verdubbelde wit-zwart de bonus.  Een corner viel voor de voeten van Geenens en onze kapitein haalde de trekker over (0-2).  Nadat een poging van Razzi via een verdediger naast ging, waren de laatste minuten voor de rust voor Bocholt.  Ruben Scheelen knalde hard naast en Lentz lag in de weg bij de uithaal van Azevedo.  Bij een derde kans flikkerde de aansluitingstreffer wel op het scorebord.  Het was Wouter Scheelen die de weg naar doel vond en halfweg voor een 1-2 tussenstand zorgde.

Ondanks een kansje voor Allegria waren het de ajuinen die het best aan de tweede helft begonnen.  De Coninck besloot echter tegen de paal en de herneming van Van Den Eynde verdween via het lichaam van een verdediger over de kooi van Wertelaers.  De doelman stopte even later nog een kopbal van Dekuyper  maar was kansloos toen medespeler Janssen een voorzet van diezelfde Dekuyper in eigen doel gleed (1-3).

Luttele minuten later kwam Eendracht goed weg toen Wouter Scheelen een vrije trap tegen de lat mikte.  Kort nadien werd het echter wel 2-3.  Janssen zette zijn missertje recht en kopte raak na een voorzet van de rechterflank.  Meteen het begin van wat nog een twintigtal minuten pompen of verzuipen zou worden.  Lentz moest plat op het grondscherend schot van de ingevallen Peeters en redde de meubelen toen Allegria voor hem opdook.  Regales kopte dan weer naast na een hoekschop.

Gescoord werd er niet meer en Eendracht kon de 2-3 overwinning over de streep trekken.  Het verstevigt daardoor de derde plaats in de algemene rangschikking en voert het klassement van de tweede periodetitel aan.  Volgende week beëindigen we de heenronde met een thuisduel tegen City Pirates.  Supporters op post om onze ploeg naar een volgende driepunter te schreeuwen!