zondag 20 maart 2022 15U00

Eendracht Aalst

2 - 0

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Trainer De Geyseleer kon voor deze verplaatsing geen beroep doen op Burssens, die met een scheurtje in de adductoren aan de kant staat.  Lentz was wel weer fit en nam zijn plaats onder de lat terug in.

De ajuinen begonnen niet onaardig aan de partij en zorgden dan ook voor het eerste doelgevaar.  Joossens lag in de weg bij de poging van Dekuyper en even later pakte de lokale doelman ook het schot van Wantens klemvast.  Aan de overkant ging de bal wel tegen de netten.  Het schot van Walen De Keyser caprioleerde over een verraste Lentz in doel (1-0).  Eendracht reageerde met een reeks hoge ballen richting strafschopzone.  Joossens wist hier , net als zijn verdedigers, telkens raad mee.

Verder was het Cappellen dat het meest aanspraak mocht maken op een tweede doelpunt maar de kansen niet kon benutten.  Zowel Nöstlinger als Lemaire verschenen oog in oog met Lentz maar konden ons sluitstuk niet verschalken.  Ook in de laatste minuten van de eerste helft volgde nog een goede mogelijkheid.  De laatste pass richting de vrijstaande Van Kerckhoven was echter onzuiver.  Eendracht mocht dan ook niet mopperen dat het slechts met één doelpunt achterstand de rust indook.

Zelfde scenario in de tweede helft.  Wit-zwart begon het best maar botste andermaal op puik keeperswerk van Joossens.  Zowel een afstandsknal van Verkerken als een kopbal van Mbaye maakte hij onschadelijk.  En ook nu leverde de eerste thuisaanval wel succes op.  De bal werd panklaar gelegd voor Walen De Keyser en hij zorgde van dichtbij voor de 2-0.

Panneel werd in de plaats van Cobos Copado gebracht maar een weggedeemsterd Eendracht kon geen vuist meer maken.  Een trap van Ryckaert, die over ging, was zowat het enige wapenfeit.  Aan de andere zijde van het veld besloot Verbist dan weer net voorlangs.  In de slotminuut verhinderde Lentz nog zwaardere cijfers door de poging van Lemaire een halt toe te roepen.

Deze mindere prestatie doorspoelen is de opdracht volgende week.  Dan komt Sporting Hasselt op bezoek in het Pierre Cornelisstadion.  Supporters op post!