Eendracht Aalst

2 - 0

zondag 15 mei 2022 15U00 Tweede afdeling

Belisia Bilzen

Eendracht Aalst

2 - 0

Belisia Bilzen

zondag 15 mei 2022 15U00
Tweede afdeling

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Eendracht Aalst heeft de halve finale bereikt van de eindronde. Tegen een technisch onderlegd Belisia wonnen de Ajuinen dankzij twee doelpunten in de eerste helft van de spitsbroers Mbaye en Dekuyper.

Blitzstart

Aalst begon sterk aan de partij en dat resulteerde al meteen in twee kansen voor Mbaye. Eerst kraakte hij zijn schot en even daarna werd zijn kopbal van de lijn gekeerd. Het was slechts uitstel want in de zevende minuut werd Mbaye in het straatje gestuurd door een alweer ijzersterke Van Den Eynde, en de Senegalees schooft beheerst onder Cascio in het lege doel.

Dubbele voorsprong

Belisia herstelde langzaamaan het evenwicht en had zowaar gelijk kunnen komen. Maar de vrijstaande Ernens devieerde een vrijschop onbegrijpelijk over de kooi van Lentz. Aalst was wakker geschud en greep alweer de controle over de match. Mbaye was doorlopend een gesel voor de Limburgse defensie maar zijn afwerking blijft een teer punt. Op slag van rust werd De Coninck gepast diep gestuurd en Dekuyper hoefde zijn lage, harde voorzet centraal voor doel maar binnen te lopen. Op slag van rust zat Den Iendracht op rozen.

Volwassen tweede helft

Belisia probeerde na rust Aalst onmiddellijk naar de keel te grijpen maar onze verdediging stond zeer solide en gaf geen kik. Eendracht probeerde in de omschakeling tegen te prikken. Telkens weer werd Mbaye in de diepte gezocht en op één van die acties stiftte hij het leer maar nipt boven de Limburgse doelmond. Opnieuw Ernens kreeg de beste kans voor Bilzen maar hij kopte wild over. De energiek ingevallen Razzi creëerde voor zichzelf nog een kans maar Cascio haalde zijn schot uit de hoek. Aalst speelde de bal beheerst rond en liet de seconden wegtikken. Bij Bilzen was het vet duidelijk van de soep want verder dan een knal hoog over van Cauwenberg geraakten ze niet meer.

Mandel heen en terug

Zo mogen onze Ajuinen zich opmaken voor de halve finale tegen Mandel United. De fusieclub uit Izegem en Ingelmunster was eigenlijk al sportief veroordeeld tot de degradatie, maar door de perikelen in Moeskroen (niet-bekomen van licentie en degradatie naar 2de Nationale) krijgen de West-Vlamingen alsnog een kans om hun vel te redden in Eerste Nationale. Maar hopelijk laat onze ploeg het zo ver niet komen! Iendracht veroit!

Toegevoegd aan winkelmandje