E.Aalst

4 - 0

zondag 12 september 2021 15U00

Belisia Bilzen

E.Aalst

4 - 0

Belisia Bilzen

zondag 12 september 2021 15U00

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

In eigen huis bevestigen na de winst op de openingsspeeldag was de opdracht voor de troepen van trainer De Geyseleer.  Onze coach kon hierbij opnieuw rekenen op Ryckaert en Mbaye, die allebei terugkeerden uit blessure.

Na een tiental minuten spelen moest er al noodgedwongen gewisseld worden.  Van Den Eynde moest gekwetst naar de kant en werd vervangen door Tresignie.  Eendracht probeerde het heft in handen te nemen maar reëel doelgevaar kwam daar niet uit voort.  De vele flankvoorzetten bereikten hun eindstation immers niet.  Aan de overkant was het bij momenten opletten geblazen voor de Limburgse tegenprikken.  Lentz echt bedreigen zat er echter niet in voor de spelers van Luc Nilis.

In het slot van de eerste helft kwam wit-zwart toch iets nadrukkelijker opzetten.  Cobos Copado kon een voorzet van Wantens net niet verzilveren en doelman Cascio bracht redding op een poging van De Coninck.  Er werd dan ook gerust met de brilscore op de tabellen.

Na de pauze schoten de ajuinen sterk uit de startblokken.  Verkerken kopte al snel tegen de paal na een voorzet van Wantens en Cobos Copado zag zijn poging via de bovenkant van de lat over doel verdwijnen.  Eendracht bleef aandringen en iets voorbij het uur was het dan toch raak.  Na een combinatie over de grond was het Cobos Copado die het noodzakelijke gaatje vond (1-0).

Belisia Bilzen moest ook nadien het spel blijven ondergaan en zag de score nog verder oplopen.  Nadat een vrije trap van Wantens via de lat terug het veld insprong, was De Coninck er als de kippen bij om de 2-0 met het hoofd tegen de netten te mikken.  Even later pikte ook Mbaye zijn doelpuntje mee.  Cascio verwerkte de uithaal van Wantens niet goed en onze aanvaller kon de rebound eenvoudig in doel duwen (3-0).  Het slotakkoord kwam op naam van Cobos Copado te staan.  Met een droge knal zorgde hij voor de 4-0 eindcijfers.

De verdiende overwinning brengt Eendracht met het maximum van de punten mee aan de leiding van het klassement.  Daar vinden we met Diegem Sport ook onze tegenstander van komende zondag terug. We rekenen dan ook weer op onze twaalfde man om deze klip te omzeilen!

Toegevoegd aan winkelmandje