Eendracht Aalst

1 - 1

zondag 20 februari 2022 15U00 Tweede afdeling

Berchem Sport

Eendracht Aalst

1 - 1

Berchem Sport

zondag 20 februari 2022 15U00
Tweede afdeling

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

De enkel van doelman Lentz bleek voldoende hersteld om zijn plaats onder de lat opnieuw te kunnen innemen.  Verder dropte trainer De Geyseleer Belesi in de ploeg om de geelgeschorste Fabris te vervangen.

De ajuinen hadden het betere van het spel in de openingsfase van de partij.  Geenens werd afgeblokt na een hoekschop en Van Den Eynde kon niet bij een voorzet van Panneel.  Iets voorbij het kwartier lukte het dan toch voor wit-zwart.  Een verre inworp van Geenens kwam via Dekuyper bij Van Den Eynde terecht en deze haalde de trekker over (1-0).  Even later verdween de poging van Panneel een metertje naast.

Halfweg de eerste helft prikten de bezoekers voor het eerst tegen.  De Kuyffer besloot, gehinderd door de uitkomende Lentz, net naast.  Op slag van rust stak Eendracht nog de hand uit naar een tweede treffer.  De afstandsknal van Belesi ging echter niet zo ver over en Panneel raakte niet voorbij Truyts toen hij alleen voor diens doelmond verscheen.

Na de pauze lieten de troepen van trainer Emmerechts al snel hun intenties blijken.  Lentz moest dan ook in actie schieten om het schot van Saillart te stoppen.  Ook een aantal corners werden door onze defensie telkens ontzet.  Rond het uur hingen de bordjes wel opnieuw in evenwicht.  De Kuyffer werd in eerste instantie nog een halt toegeroepen door Lentz maar in de herneming vond Beirlant het gaatje wel (1-1).

Wit en zwart zou een versnelling hoger moeten gaan schakelen maar veel meer dan een schot van Panneel, dat naast ging, leverde het niet op.  Aan de overkant misten pogingen van Saillart en Swennen eveneens de juiste richting.  Daar zou het bij blijven want ondanks het feit dat er wel geprobeerd werd, lukte het niet meer om doelman Truyts te bedreigen.

Eendracht verliest dus opnieuw dure punten in eigen huis.  De eerstvolgende kans om zich te herpakken volgt komende zaterdag op het veld van Belisia Bilzen.

Toegevoegd aan winkelmandje