Eendracht Aalst

1 - 2

zondag 24 april 2022 15U00 Tweede afdeling

Bocholter VV

Eendracht Aalst

1 - 2

Bocholter VV

zondag 24 april 2022 15U00
Tweede afdeling

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Onze ploeg kon in de topper tegen Bocholt nauwelijks in zijn normale spel komen, en daar zat de spelleiding wel voor iets tussen. Al mag ook de middelmatige prestatie van onze spelers niet onder de mat geschoven worden.

Wel raak aan de overzijde

Eendracht begon met goede bedoelingen aan de match en dat resulteerde al snel in een open doelkans voor Dekuyper. Bilzen-doelman Wertelaers kon diens inzenden nog nipt deviëren, waardoor de capriolerende bal op de doellijn kon worden gekeerd. Een paar minuten later werd een Limburgse bal door de centrale as gestuurd. Zowel Verkerken als Ryckaert misten hun interceptie waardoor Bertjens onder Lentz kon binnentikken.

Snel terug op achterstand

De manschappen van Carl De Geyseleer lieten het hoofd niet hangen en Mbaye kopte op hoekschop van Wantens krachtig binnen. Maar lang kon er niet genoten worden van de gelijkmaker. Twee minuten later mocht Doms, ook al op hoekschop, ongehinderd binnenkoppen: 1-2. Tussendoor kreeg Opdenakker slechts geel toen hij De Vriendt torpedeerde. Een op zijn zachtst gezegd betwistbare beslissing gezien de vlotheid waarmee in het vervolg van de match gele kaarten werden uitgestrooid over de hoofden van onze spelers.

Kaartenfestival

Nadat Van Den Eynde voor de rust nog geel had gepakt, kreeg Cobos Copado na de herneming ook geel voor een vederlicht foutje op het middenveld. Vijf minuten later kreeg zelfs verzorger De Reuse een kaart voor een wegwerpgebaar. Aalst probeerde ondanks de groeiende frustratie de bakens te verzetten. ‘Man van het Seizoen’ Van Den Eynde nam een bal schitterend op de slof maar zijn poging stierf tegen de buitenkant van de paal.

Ref het noorden kwijt

Een kwartier voor tijd haalde Mbaye uit met een atletische omhaal die maar net over de deklat zoefde. Ref De Beuckelaer bleef ondertussen maar de ene na de andere dubieuze beslissing nemen, hetgeen de concentratie bij de Aalsterse troepen niet ten goede kwam. Wantens kreeg geel voor protest, de ingevallen Belesi kreeg dezelfde kleur voor een onooglijk duwfoutje.

Machteloos slotoffensief

Bocholt speelde van zijn kant sluw in op de verzuurde sfeer op het veld, begon al 10 minuten voor het einde tijd te rekken en gaf geen kansen meer weg. Een vermijdbare nederlaag was het gevolg en een gemiste kans om een concurrent voor de eindronde definitief uit te schakelen.

Volgende week willen we de reguliere competitie in schoonheid eindigen op het veld van City Pirates Antwerpen. Supporters op post!

Toegevoegd aan winkelmandje