zondag 08 mei 2022 15U00
Tweede afdeling

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Cappellen kwam als eerste opponent in de eindronde afgezakt naar het Pierre Cornelisstadion.  Dat dit geen hapklare brok zou worden, konden de ajuinen anderhalve maand geleden nog zelf ondervinden.

De thuisploeg begon wel het best aan de partij en was in de tiende minuut heel dicht bij de openingstreffer.  Doelman Demont hield in dezelfde fase echter zowel Ryckaert als Dekuyper van een doelpunt met puike reddingen.  Op het kwartier ging de plaatsbal van Dekuyper niet zo ver naast en even later kreeg Mbaye de voorzet van Wantens niet onder controle.  Weg was ook deze mogelijkheid.

Ook toen Mbaye alleen richting doel werd gestuurd, lukte het niet.  De aanvaller raakte immers niet voorbij de goed spelende Demont.  Bij een volgende poging werd het overwicht dan toch eindelijk omgezet in de verdiende 1-0.  Wantens verstuurde één van zijn vele voorzetten en kapitein Geenens knalde raak.  Dit was meteen ook de stand halfweg dit duel.

Ook in het begin van de tweede helft waren de beste kansen voor wit-zwart.  Demont redde de uithaal van Cobos Copado en werd geholpen door zijn doelkader toen De Coninck het probeerde.  Verder knalde Mbaye hard voorlangs.

Het gebrek aan efficiëntie zorgde er natuurlijk voor dat de bezoekers in de match bleven en plots hingen de bordjes weer in evenwicht.  Van Zantvoort werd centraal niet opgepikt en hij verschalkte Lentz met een subtiele lob (1-1).  In het slot van de reguliere speeltijd probeerde invaller Panneel het nog over de streep te trekken.  Diens pogingen misten echter de goede richting en verlengingen konden niet meer vermeden worden.

Daarin leek het vat bij beide ploegen stilaan leeg te lopen.  Razzi mikte wel eens naast en Verkerken kopte na een hoekschop in de handen van Demont maar het was voor iedereen duidelijk dat strafschoppen over winst en verlies zouden gaan beslissen.  Hoewel de doelman er een paar keer kortbij zat, gingen de negen eerste elfmeters tegen de netten.  Volant was als laatste aan de beurt en hij zou als enige niet scoren door een redding van Lentz, die zich op die manier tot de held van de dag kroonde.

In de volgende ronde neemt Eendracht het in eigen huis op tegen Belisia Bilzen, dat Lokeren-Temse ook al na strafschoppen wist uit te schakelen.  We rekenen ook dan weer op de steun van onze twaalfde man!