Eendracht Aalst – Free Pro Players FC

Eendracht Aalst

2 - 1

woensdag 01 december 2021 20U00

Free Pro Players FC

Eendracht Aalst

2 - 1

Free Pro Players FC

woensdag 01 december 2021 20U00

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

De regenval had voor een drassig veld gezorgd waarop de oefenpartij tussen onze A-kern/beloften en de Free Pro Players moest doorgaan. Voor coach Carl De Geyseleer was het een mooie kans om onze youngsters speelgelegenheid te geven en anderzijds om vrije spelers aan het werk te zien. De bekendste namen bij de profs zonder contract waren ongetwijfeld Geoffrey Mujangi-Bia en Renato Neto. Ook van de partij: ex-Eendrachter François Kompany.

Snelle openingsgoal

In de startelf van de Ajuinen mocht Dumortier deze keer depanneren centraal in de verdediging. De openingstreffer liet niet lang op zich wachten. Razzi bracht de bal vanop de achterlijn voor doel en Cobos Copado was goed gevolgd: 1-0. Bij de bezoekers kwam het gevaar van Mujangi-Bia, op een blauwe maandag nog Rode Duivel, maar zijn beste schot verdween in het zijnet.

Kansen aan beide zijden

Het spel ging goed over en weer, en er volgden enkele kopkansen. De eerste van Mujangi-Bia op een vrijschop van Patoulidis was te zacht. Aan de overzijde was die van Dekuyper hetzelfde lot beschoren. Een kopbal van bezoeker Segbia tenslotte ging naast. Van Gerven reageerde attent op een schot van Mmaee en moest daarna slecht uitvoetballen rechtzetten door de snelle Leveh af te stoppen. Schoten van Dekuyper, De Vriendt en Razzi gingen nog naast.

Beloften draaien goed mee

De tweede helft begon met heel wat wissels bij beide teams. Bij Eendracht maakten een aantal beloften hun opwachting. Eén ervan, Harrouch, pakte onmiddellijk uit met een goed indraaiende voorzet. Goblet kon nog redding brengen op de deviatie van Verkerken maar was kansloos op de rebound van Lufulu-Onia: 2-0. Het gevaar bij Eendracht kwam vanop de linkerflank van Wantens. Een afgeweken schot van Cuyvers werd gered door Goblet.

Mujangi-Bia prikt tegen

Tien minuten later zorgden de Free Pro Players voor de aansluitingstreffer. Mujangi-Bia reageerde het snelst op een hoekschop van Aoulad en verlengde de bal in doel: 2-1. Veel kansen vielen er verder niet meer te noteren. Amasihohu draaide zich goed vrij in de zestien maar vond Van Gerven in de baan van zijn schot. Niewiadomski werd voor de Ajuinen nog de diepte ingestuurd maar Goblet was bij de pinken. Zo eindigde deze natte oefenpartij op een 2-1 zege voor Eendracht Aalst.

Toegevoegd aan winkelmandje