zondag 24 oktober 2021 15U00
Tweede afdeling

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Naast Ryckaert en Van Gerven viel nu ook De Coninck uit met een scheurtje in de kuit.  Bovendien ontbrak ook de geelgeschorste Fabris.  Cobos Copado en De Vriendt mochten bijgevolg aan het duel beginnen van trainer De Geyseleer.

De bezoekers begonnen het scherpst aan de wedstrijd en dat resulteerde al vrij snel in de openingstreffer.  Fall glipte zowel door de buitenspelval als door het hart van onze defensie en mikte de 0-1 voorbij een uitkomende Lentz.  Bij de ajuinen verliepen de combinaties, mede door de snelle pressing van de roodhemden, stroef.  Een kopballetje van Belesi was dan ook lange tijd de enige vorm van dreiging.  Aan de overkant trapte Fall dan weer naast na een voorzet van Voca.

Net voorbij het halfuur was er dan toch eens Mbaye.  Espeso Nunez duwde de kopbal van de aanvaller in hoekschop.  Even later zag de situatie er nog minder rooskleurig uit voor Eendracht.  Een slordige terugspeelbal van Verkerken werd door Kuijlaars onderschept en deze bood Fall zijn tweede treffer op een dienblaadje aan (0-2).  Dit was meteen ook de ruststand na een eerste helft waarin wit-zwart toch wel tekort schoot.

Na de pauze werd er op zoek gegaan naar de noodzakelijke aansluiting.  Het Kempens blok gaf echter bitter weinig weg.  Na een hoekschop was Verkerken er het dichtst bij maar hij besloot net over.  Verder werd ook een poging van Dekuyper afgeblokt.

Twintig minuten voor tijd volgde de kans om de spanning terug in de wedstrijd te brengen.  Burssens en vooral Dekuyper slaagden er echter niet in om voorbij doelman Espeso Nunez te raken.  Namens Hoogstraten was het Voca die zich nog het gevaarlijkst toonde.  Lentz haalde de bal knap uit zijn voeten en voorkwam nog meer averij.  De vele lange ballen in het slotkwartier brachten geen zoden meer aan de dijk en na drie minuten extra tijd hadden de bezoekers de volle buit definitief op zak.

Door deze nederlaag ziet Eendracht de afstand met de top van het klassement verder toenemen.  Een kans om het blazoen op te poetsen, volgt komende zondag op het terrein van Londerzeel.