KFC Mandel United

2 - 2

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

De komst van Mandel United, dat een reeks hoger uitkomt, betekende ook de terugkeer van onze supporters op de tribune.  Eindelijk weer voetbal in het Pierre Cornelisstadion!

De eerste doelpoging was van Aalsterse makelij.  Doelman Laleman redde na een kopbal van Van Den Eynde.  Vrijwel meteen reactie aan de overkant via Ferber, die even later al gekwetst naar de kant moest.  Het grondscherend schot van de aanvaller werd gestopt door Lentz.  Na ruim een kwartier klommen de bezoekers op voorsprong.  Een ietwat ongelukkige tussenkomst van Ryckaert deed de bal tot bij Mézine caprioleren.  De spits nam hem ineens op de slof en knalde de 0-1 in het dak van het doel.

Een afstandsknal van Van Den Eynde ging voorlangs en goed doorzetten van Mbaye leverde enkel een hoekschop op.  Lentz moest dan weer een trap van Van Hyfte onschadelijk maken.  Het laatste noemenswaardige wapenfeit uit de eerste helft leverde ook de gelijkmaker op.  Razzi verstuurde een voorzet van de rechterflank en Mbaye buffelde de 1-1 tegen de netten!

Ook na de rust liet wit-zwart zich niet onbetuigd.  Van Den Eynde mikte een vrije trap over en pogingen van zowel Caignau als Mbaye verdwenen via het lichaam van een verdediger naast.  Op het uur scoorde de fusieploeg een tweede keer.  Lentz kreeg het botsend schot van Chayebi niet onder controle en Santens was goed gevolgd om de 1-2 binnen te duwen.

Lang bleef deze stand evenwel niet op het scorebord staan.  Na een kortgenomen hoekschop kon Burssens de voorzet van Wantens met het hoofd in doel verlengen (2-2).  Door het wisselen verdween het tempo nadien een beetje uit de wedstrijd.  Jalloh en Santens kwamen wel nog even dreigen maar het billijk gelijkspel bleef overeind.

In de marge kunnen we ook nog meegeven dat Dekuyper en Tresignie uit voorzorg aan de kant bleven.  Zij sluiten deze week in principe terug aan en kunnen komende woensdag opnieuw speelminuten maken op het terrein van FC Lebbeke.