zondag 19 december 2021 15U00
Tweede afdeling

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Slechts één wijziging in het elftal van trainer De Geyseleer voor het duel tegen Tongeren.  De geelgeschorste Van Den Eynde werd op het middenveld vervangen door Tresignie.

De bezoekers kregen al vrij snel een eerste mogelijkheid.  Deze werd door Dauwe voorlangs gemikt.  Maar ook de ajuinen kregen binnen de eerste vijf minuten een dot van een kans.  Dekuyper trapte van dichtbij over.  Nadien bleef de partij, weliswaar zonder groot doelgevaar maar met veel strijd op het middenveld, genietbaar om volgen.  Toen Baik het toch eens probeerde, stond Lentz op de goede plaats.

Een tiental minuten voor het einde van de eerste helft ging Tresignie tegen de grasmat binnen de vijandige zestien.  Scheidsrechter Bellon wuifde de vraag om een strafschop weg.  Het laatste wapenfeit kwam nog van de voet van Cobos Copado.  Op voorzet van De Coninck mikte hij de bal in de handen van doelman Vincent.  Halfweg stond de brilscore dus nog steeds overeind.

Wit-zwart kwam goed uit de kleedkamer.  Verkerken kopte naast en Dekuyper mikte eveneens langs de verkeerde kant van de paal nadat Vincent het schot van De Coninck had afgeweerd.  Het bezoekend sluitstuk zou zich op het uur ook niet laten verrassen door een verre poging van Wantens.  In minuut achtenzestig werd het gaatje in de Limburgse afweer dan toch gevonden.  Burssens kopte raak na een corner (1-0).

Even later moesten beide ploegen met z’n tienen verder.  Kuchinska werd met dubbel geel weggestuurd en in de nasleep van deze fase liet Cobos Copado zich vangen.  De lijnrechter signaleerde natrappen en Bellon trok rood.  Bij Eendracht leek de organisatie vervolgens een beetje zoek en Tongeren ging meer aandringen.  Dit leverde aanvankelijk niet veel op maar één goed vallende bal bleek genoeg om gelijk te stellen.  Baik haalde genadeloos uit na een hoekschop (1-1).  In de slotminuut kreeg Geenens nog een unieke kans om alsnog de volle buit te pakken.  Onze kapitein stond moederziel alleen maar raakte de bal verkeerd en besloot naast.

Met een gelijkspel dat als een nederlaag aanvoelt, trekt Eendracht de winterstop in.  Binnen vier weken hervatten we de competitie met een verplaatsing naar Belisia Bilzen.  Ruim de tijd om de batterijen op te laden en een plan te bedenken om de schorsingen van Wantens, De Coninck en, wellicht ook, Cobos Copado op te vangen.