zondag 13 maart 2022 15U00
Tweede afdeling

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Lentz moest met een kuitblessure verstek geven.  Hierdoor werd het Aalsters doel verdedigd door Van Gerven.  Het was de enige wijziging die trainer De Geyseleer doorvoerde in vergelijking met vorige week.

Met een vroege openingsgoal kon de partij nauwelijks beter beginnen voor de ajuinen.  Mbaye kon de bal ontfutselen bij een aarzelende verdediger en bediende Van Den Eynde.  Deze knalde de 1-0 hoog in de netten.  Een handvol minuten later was alles echter al te herdoen.  Ryckaert leed balverlies en Van Kruijssen werkte de voorzet van de rechterflank keurig af (1-1).  Aan de overkant moest Deltour een puike vrije trap van Van Den Eynde afweren.  Verkerken kon de rebound niet benutten.  Na een hoekschop raakte ook Mbaye niet voorbij het sluitstuk van Londerzeel.

Na een vrij leuk openingskwartier viel de partij een beetje stil.  Deltour had dan ook geen moeite met een schotje van Wantens en scheidsrechter Schepers vergat handspel in de vijandige zestien te bestraffen.  Tien minuten voor het einde van de eerste helft klom wit-zwart een tweede keer op voorsprong.  Wantens verstuurde een hoekschop naar de tweede paal en Verkerken kopte de 2-1 voorbij een grabbelende Deltour.  Dit was meteen ook de tussenstand halfweg.

De tweede helft begon met een dot van een kans voor de thuisploeg.  Via Mbaye en Dekuyper kwam de bal bij De Coninck terecht maar hij mikte de bal naast de gapende doelmond.  Eendracht bleef zich de betere tonen maar de afstandsknal van Van Den Eynde ging via een verdediger naast.  De hoekschop die volgde, was wel succesvol.  Wantens zette voor, Mbaye kopte tot bij de net ingevallen Panneel en die werkte af (3-1).

Mbaye probeerde het van aan de middenlijn maar de spectaculaire poging ging over.  Aan de overkant moest Van Gerven aan de bak om een uithaal van Van Kruijssen naast te duwen.  Terwijl de wedstrijd zich stilaan naar zijn einde sleepte, was het enkel Panneel die nog voor gevaar kon zorgen.  Een eerste poging ging een metertje naast en bij een knappe plaatsbal voorkwam Deltour nog zwaardere cijfers voor zijn team.

Na enkele mindere resultaten in eigen huis kon Eendracht de supporters nog eens trakteren op een driepunter.  Ook voor de strijd om een eindrondeticket betekent de zege een goede zaak.  Volgende zondag staat de verplaatsing naar het veld van Cappellen op de kalender.  Supporters op post!