Eendracht Aalst

0 - 0

zondag 21 november 2021 15U00 Tweede afdeling

Olympia Wijgmaal

Eendracht Aalst

0 - 0

Olympia Wijgmaal

zondag 21 november 2021 15U00
Tweede afdeling

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Niet voor het eerst dit seizoen heeft Eendracht Aalst punten te grabbel gegooid. Tegen een offensief machteloos Wijgmaal hadden de Ajuinen weliswaar pakweg 80% balbezit, maar ze slaagden er niet in om de Vlaams-Brabantse muur te slopen.

Coach De Geyseleer moest alweer wat schuiven met zijn pionnen: geen Mbaye, Ryckaert, Lufulu-Onia (allen gekwetst), Burssens (ziek) en Belesi (geschorst). Razzi mocht in de spits rond Dekuyper zwerven en Caignau startte voor de eerste keer dit seizoen in de basiself op rechtsback. Daardoor verhuisde Falko Geenens naar het hart van de verdediging.

Razzi met de beste kans

Aalst startte furieus aan de partij. Razzi en Cobos Copado werden op dubieuze wijze tegen de grond gewerkt, respectievelijk binnen en net buiten de zestien, maar de ref zag er geen graten in. Dekuyper werd gezocht met hoge voorzetten maar hij kopte tweemaal rakelings naast. Na een goede tien minuten volgde een dot van een kans voor Razzi. Van Den Eynde met een messcherpe lage voorzet, maar Razzi slaagde er nog in om voor een open doelmond de bal tegen de paal te deviëren. Het zou achteraf de beste kans van de wedstrijd blijken te zijn.

Er volgden nog wat schuchtere pogingen van Cobos Copado, Wantens en Van Den Eynde maar halverwege de eerste helft ging de storm wat liggen. Nog één keer werd het heet voor de Leuvenaars: een copy-paste voorzet van Van Den Eynde voor Razzi, maar deze keer kwam de Brusselaar een fractie van een seconde te laat om het leer binnen te tikken.

Eendracht moet gas terugnemen

Wie gedacht had dat Aalst even furieus aan het tweede bedrijf zou beginnen kwam bedrogen uit. De supporters moesten zelfs meer dan 20 minuten wachten om nog een paar doelrijpe pogingen te zien. Fabris (tot tweemaal toe) en De Coninck probeerden het van ver maar zonder succes. Het moet gezegd dat ook de lijnrechter niet wilde meewerken, want hij vlagde te pas en te onpas voor offside dat er geen was.

Bezoekers houden stand

De laatste 10 minuten van de partij werd te stereotiep het hoofd van Dekuyper gezocht, maar de Wijgmaalse verdedigers wisten de aanvaller keer op keer voldoende te hinderen zodat de bal telkens over of naast ging. De laatste Aalsterse kans was voor de mee opgerukte Wantens. Aan de tweede paal probeerde hij het met een volley, maar die schampte af op een verdedigend been en ging in hoekschop. Onze ploeg had vlak voor het eindsignaal nog geluk dat het Londerzeelse scenario zich niet herhaalde, want op een zeldzame tegenprik besloot Bambi rakelings naast.

We konden een schitterende zaak gedaan hebben in de strijd om de tweede periodetitel, maar het was alweer ‘net niet’. Volgende week moeten de verloren punten absoluut teruggewonnen worden op het veld van rode lantaarn Houtvenne!

Toegevoegd aan winkelmandje