Eendracht Aalst

0 - 1

zondag 26 september 2021 15U00 Tweede afdeling

RC Hades Hasselt

Eendracht Aalst

0 - 1

RC Hades Hasselt

zondag 26 september 2021 15U00
Tweede afdeling

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Geen Carl De Geyseleer op de bank bij de ajuinen.  Door covid diende onze coach net als Fabris, Razzi en Lufulu-Onia verstek te geven.  Assistent Szylar moest de honneurs waarnemen.

De match kon niet slechter beginnen voor de thuisploeg.  Al na vier minuten waren ze op achtervolgen aangewezen nadat Caubergs een voorzet tegen de netten kopte (0-1).  De reactie kwam maar het kopballetje van Caignau was te zwak om Gijbels te bedreigen.  Met een poging van De Coninck had de bezoekende doelman dan wel meer moeite en toen hij toch verslagen leek na een kopbal van Verkerken sprong er wel een verdediger bij op de doellijn.

Tegelijkertijd was het opletten geblazen voor enkele tegenprikken van de Limburgers.  Convents knalde hard voorlangs en Lentz stopte een schotje van Bongiorno.  Met de rust in zicht werd de sfeer zowel op als naast het veld grimmiger.  Het spel lag ook een aantal keer stil maar dat weerhield scheidsrechter Lamberigts er niet van om na exact 45 minuten een einde te maken aan de eerste helft.

Na de pauze ging een eerste uithaal van Wantens via het hoofd van een verdediger naast.  Caignau raakte van dichtbij niet voorbij Gijbels en ook bij de poging van Verkerken stond het sluitstuk op de goede plaats.  Aan de overzijde mikte Paumen te hoog na balverlies van Wantens.

Met veel inzet en goeie wil bleef wit-zwart het proberen maar meer dan een resem hoekschoppen leverde dit niet op.  Een schot van De Coninck ging niet zo ver over en ook Geenens mikte te hoog na een vrije trap van Wantens.  Bij een tegenstoot van Convents had Lentz een knappe zweefsprong in huis.  In de extra tijd was Verkerken er nog dicht bij.  Zijn kopbal ging echter millimeters over de kooi van Gijbels.

Eendracht verliest zo voor het eerst dit seizoen.  De kans op eerherstel volgt volgende week zaterdag in de uitwedstrijd tegen Lyra-Lierse.  Supporters op post!

Toegevoegd aan winkelmandje