2 - 1

zondag 10 oktober 2021 15U00
Tweede afdeling

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Opnieuw de smaak van de zege proeven was wat Eendracht te doen stond deze namiddag.  Hiervoor bracht trainer De Geyseleer met Lufulu-Onia extra aanvalskracht aan de aftrap.  Ook Lentz en Van Den Eynde waren na hun blessures opnieuw van de partij.

De ajuinen versierden al snel een goede mogelijkheid om de score te openen.  Het schot van Mbaye ging via een verdediger naast.  Namens de bezoekers zorgden Figys en Morais De Almeida voor de eerste schuchtere pogingen.  Net voorbij het kwartier had wit-zwart de voorsprong dan toch te pakken.  Verkerken kon een hoekschop van Wantens tegen de netten verlengen (1-0).

Een tiental minuten later kreeg Van Den Eynde de kans om de kloof verder uit te diepen maar doelman Vandervorst greep gepast in.  Toen hij in een volgende fase toch geklopt leek bij een kopbal van Mbaye sprong Figys op de lijn bij.  Aan de overkant was het opletten voor Baras en de ingevallen Muzinga.  Hun pogingen vonden de weg naar doel echter niet.  In het slot van de eerste helft kwam de mee opgerukte Geenens centimeters te kort om de voorzet van Wantens te verzilveren.  Er werd dan ook gerust bij een 1-0 tussenstand.

In het begin van de tweede helft werd een kopbal van Mbaye andermaal van de lijn gehaald.  Deze keer was het Bourgeois die in de weg stond.  Na een dik uur spelen vond onze aanvaller de weg naar doel dan toch.  Wantens zonderde Mbaye knap af en deze mikte de 2-0 voorbij de uitgekomen Vandervorst.

Het verschil leek definitief gemaakt maar toch zou de spanning nog in de partij terugkeren.  Lentz kon de doorgebroken Baras wel nog van een treffer houden maar moest zich een beetje later wel gewonnen geven toen Bourgeois kon koppen na een vrije trap (2-1).  Hoewel de fusieclub daarna nog een paar keer kwam dreigen, kwam de zege niet meer in gevaar.  Mbaye was wel nog dicht bij een doelpunt maar voor de derde keer in dit duel werd de bal op de lijn gered.  Pepingen-Halle eindigde ook nog met tien nadat Vandenbrande in de extra tijd werd uitgesloten.

Eendracht heeft zo de gewilde driepunter te pakken en wil hier volgende zaterdag een verlengstuk aan breien op het veld van Berchem Sport.  Supporters op post!