FC Lebbeke

2 - 2

woensdag 04 augustus 2021 19U30

Eendracht Aalst

FC Lebbeke

2 - 2

Eendracht Aalst

woensdag 04 augustus 2021 19U30

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Eendracht Aalst speelde gisterenavond 2-2 gelijk op het veld van derdenationaler FC Lebbeke. Onze jongens kwamen 2 keer op achterstand na foutjes in de verdediging, maar ze knokten zich telkens terug. Uiteindelijk waren er nog kansen op winst, maar het gelijkspel was de juiste weergave van het spelbeeld.

Achtervolgen

Trainer De Geyseleer moest zijn startelf wat door elkaar gooien, want verschillende spelers kampen met kleine kwaaltjes en blessures. Van Gerven viel tijdens de opwarming uit met een liesblessure en werd in doel vervangen door de jonge Droesbeke. Burssens kampt eveneens met liesproblemen en Dekuyper hield aan de match tegen Mandel wat last aan de enkel over. Tresignie was na zijn knieblessure dan weer sneller fit dan verwacht en verscheen aan de aftrap. Met ook nog Belesi, Dumortier en Lufulu-Onia tussen de lijnen zakte de gemiddelde leeftijd van ons basiself gevoelig. Bij Lebbeke zagen we enkele bekende gezichten terug met coach Tom De Cock en ex-spelers Van Damme, Martin en Van Tricht.

De wedstrijd kon niet slechter beginnen want na 4 minuten kon De Pauw profiteren van een mistasten van ons centraal verdedigingsduo op een verre voorzet. De Lebbeekse spits pakte het geschenkje uit en schoof beheerst onder Droesbeke. Aalst had niet meteen een antwoord klaar en de 1-1 viel dan ook letterlijk uit de lucht. Ryckaert kopte een flankvoorzet van Wantens binnen. Wie “erop en erover” gedacht had, die had het verkeerd voor, want op het halfuur kopte de kleine Martin aan de eerste paal tussen 2 Aalstenaars een hoekschop binnen. Cobos Copado en Wantens probeerden met schoten uit de tweede lijn de situatie voor de pauze nog recht te trekken, maar de 22 acteurs trokken met een 2-1-ruststand de kleedkamers in.

Too little too late

Na de rust viel al snel de gelijkmaker na een buffelstoot van Mbaye. Blijkbaar waren beide partijen tevreden met die 2-2, want de match viel wat dood. De Geyseleer bracht nieuw bloed met Fabris, Van Den Eynde, De Vriendt en De Coninck. Laatstgenoemde kreeg al direct een dot van een kans na balverlies in de Lebbeekse verdediging, maar Jilke besloot op Aeyels. Even later deed Tresignie hetzelfde. Het was opletten voor de tegenaanval. Toen Monday werd diep gestuurd moest De Vriendt een scherpe tackle uit zijn lijf schudden om het gevaar te bezweren. Aalst lanceerde een slotoffensiefje om alsnog de winst binnen te rijven. Van Den Eynde met een halve retro die door de thuisdoelman gepareerd werd, Lufulu met een schot binnen de zestien maar wild over en tenslotte nog eens Tresignie na doorkoppen van Geenens, maar opnieuw over de kooi.

Reactie Maarten Tresignie

Ook youngster Maarten Tresignie was na de match ontgoocheld en zelfkritisch. “Ik zit met een dubbel gevoel. Langs de ene kant opluchting omdat de vrees voor een lange onbeschikbaarheid ongegrond bleek te zijn, anderzijds frustratie omdat dit geen goede match was van ons. En zeker ook niet van mij. Ik kon nog maar één keer volop meetrainen, maar ik wil de ploeg meer bijbrengen. Ik hoop er zondag tegen Oostkamp opnieuw bij te zijn, en dan zal het veel beter moeten. Ik hoop dat ik tussen nu en zondag de trainer kan overtuigen, want ik lig er op gebrand om een sterk seizoen te spelen.”

Toegevoegd aan winkelmandje