Hoogstraten VV

0 - 1

zaterdag 05 maart 2022 20U00 Tweede afdeling

Eendracht Aalst

Hoogstraten VV

0 - 1

Eendracht Aalst

zaterdag 05 maart 2022 20U00
Tweede afdeling

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Voor het duel op het veld van leider Hoogstraten werd Verkerken op het middenveld  geposteerd.  Trainer De Geyseleer opteerde daarmee voor meer duelkracht in die zone.  Verder mocht ook Mbaye aan de wedstrijd beginnen.  Panneel, eerder deze week ziek, zat op de bank.

Het was de thuisploeg die als eerste voor gevaar kon zorgen.  De vrijgespeelde Kuijlaars raakte echter niet voorbij de uitgekomen Lentz.  Verder krulde Tilburgs de bal van op afstand maar net naast.  Aan de overkant was het bij de eerste Aalsterse tegenprik wel meteen raak.  Dekuyper zette de doelman met succes onder druk en kon de 0-1 eenvoudig tegen de netten trappen.  Even later kon Espeso Nunez wel redding brengen na een vrije trap van Verkerken.

Het vervolg van de eerste helft werd vooral gekenmerkt door veel duels.  Er werd gestreden voor elke bal maar veel kansen leverde dit niet op.  Tot een lokale voorzet in minuut vijfenveertig afweek op het been van Ryckaert en in doel leek te verdwijnen.  Lentz redde gelukkig de meubelen met een knappe reflex en hield zo de 0-1 tussenstand op het scorebord.

Meteen na de rust kwam Voca in een kansrijke positie te staan.  Opnieuw had Lentz een broodnodige redding in huis.  De leiders eisten de bal op maar slaagden er niet echt in om de wit-zwarte organisatie uit verband te spelen.  De ajuinen kwamen er af en toe goed uit maar hadden pech toen de poging van Van Den Eynde nog van de lijn werd gehaald door Verheyen.

Het spelbeeld veranderde niet en de klok tikte verder in het voordeel van Eendracht.  Beide ploegen konden nog één keer dreigen in het slotkwartier.  Dekuyper kopte voorlangs na een voorzet van Wantens en Voca trapte in de handen van een secuur keepende Lentz.  De score wijzigde dan ook niet meer en het feestje met de meegereisde supporters kon beginnen.

De zege tegen leider Hoogstraten doet ongetwijfeld deugd op het mentale front.  Bevestigen zal volgende zondag dienen te gebeuren in de thuiswedstrijd tegen Londerzeel.  Supporters op post!

Toegevoegd aan winkelmandje