KSC Dikkelvenne

2 - 3

zaterdag 15 januari 2022 18U00

Eendracht Aalst

KSC Dikkelvenne

2 - 3

Eendracht Aalst

zaterdag 15 januari 2022 18U00

Zaterdag volgt er een nieuwe oefenwedstrijd (zonder publiek nog voorlopig) in en tegen KSC Dikkelvenne.

Via onze Facebookpagina voorziet EA-TV ofwel een livestream (indien de faciliteiten ter plaatse het toelaten), ofwel worden de hoogtepunten uit de wedstrijd live gepost door onze verslaggever.

Voor de oefenpot bij KSC Dikkelvenne, dat uitkomt in de Tweede Nationale A, bleven Van Den Eynde, Cobos Copado, Caignau en Belesi nog langs de kant met kleine kwaaltjes. Mbaye zit in quarantaine.

Evenwichtige eerste helft

De wedstrijd begon met een kopbal die voorlangs ging van Burssens en een schot op Van Gerven na balverlies van Fabris. Net voor het kwartier kopte sluipschutter Cardon een hoekschop staalhard binnen, maar het moet gezegd dat hem door de Aalsterse defensie niet veel in de weg werd gelegd.

Collard mikte de gelijkmaker te centraal op de Dikkelvense goalie, Van Gerven had een ultieme voetreflex in huis nadat Razzi zijn interceptie miste. De thuisploeg kwam ei zo na op 2-0 na een fausse-queue die nipt naast de rechterpaal verdween. Aalst kwam op gelijke hoogte na handspel binnen de zestien. Dekuyper joeg de strafschop hard onder thuisdoelman Steelant, die er wel nog met zijn vingers bij kon.

We leken op een 1-1 ruststand af te stevenen, tot Mazouz in de rug van Razzi kon opduiken. Zijn voorzet werd door Cardon opnieuw netjes met het hoofd in de verste hoek over Van Gerven gedevieerd.

Erop en erover

Coach De Geyseleer wisselde bij de rust Van Gerven, Collard en Ryckaert voor Lentz, Wantens en De Coninck. Onder aanvoering van dat laatste duo zette Aalst meteen druk. Geenens wipte een balletje aan de verkeerde kant van de paal. Verkerken mikte eerst nog een bom tegen de onderkant van de lat, maar enkele minuten later trapte hij een voorzet van de Coninck beheerst binnen. Het was nu alles Aalst wat de klok sloeg, met kansen voor Burssens en Geenens die opnieuw het doelhout trof.

De vele vervangingen haalden de schwung wat uit de partij, en Dikkelvenne prikte gevaarlijk tegen. Lentz moest een mirakelredding uit zijn mouwen schudden om een doelpunt van Panneel te verhinderen. Even voor tijd moest belofte Niewiadomski – alleen voor de keeper – altijd scoren, maar hij besloot overhaast op diens lichaam. Iedereen had zich verzoend met een gelijkspel tot Lufulu-Onia in de absolute slotseconden met een fenomenale rush uitpakte. Hij kreeg de bal op de linkerflank ter hoogte van de middellijn aangespeeld, schudde zijn directe tegenstander af, liep nog een centrale verdediger en zag zijn licht afgeweken schot over de verbouwereerde reservedoelman Van Goethem binnengaan. Een knappe goal die jammer genoeg slechts te zien was door een handvol aanwezigen op een veldje ergens in de Vlaamse Ardennen. En door de volgers van onze livestream natuurlijk!

Toegevoegd aan winkelmandje