KSV Oudenaarde

0 - 1

zondag 22 augustus 2021 16U00

Eendracht Aalst

KSV Oudenaarde

0 - 1

Eendracht Aalst

zondag 22 augustus 2021 16U00

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Eendracht Aalst heeft zich moeizaam maar oververdiend geplaatst voor de volgende ronde van de Beker van België. Na een gelijk opgaande eerste helft namen de Ajuinen in de tweede helft geleidelijk aan de bovenhand, en dat vertaalde zich in een laat doelpunt van de onvermijdelijke Mitch Dekuyper.

Zeldzame kansen

Aalst startte furieus. Mbaye werd aangespeeld in de zestien, maar in plaats van op doel te schieten week hij nog uit waardoor een thuisverdediger kon tussenkomen. Weg kans. Het bleek een storm in een glas water want de match ging op slot. De daaropvolgende 20 minuten kon enkel De Coninck eens dreigen met een schot over en naast. Oudenaarde herstelde het evenwicht en Heirwegh kreeg de beste kans van de eerste helft. Na een scrimmage voor het Aalsterse doel caprioleerde de bal voor zijn voeten, maar hij besloot nipt naast.

Voor de rest veel middenveldspel met langs beide kanten een paar schuchtere pogingen die het niet waard zijn om het eindverslag te halen. De 22 acteurs zochten met een brilscore de kleedkamers op.

Late beslissing

De tweede helft begon zoals de eerste. Mbaye werd diep gestuurd op de linkerflank, maar hij besloot zelfzuchtig naast terwijl er twee lopende spelers in het centrum waren opgedoken. En opnieuw laaide het vuur snel. Pas rond het uur ontplofte de match. Toen een inzenden van Cobos Copado door een Oudenaardist van de lijn werd gekeerd kwam de bal, via enkele tussenstations, bij Wantens terecht. Die bediende De Coninck bediende maar ook zijn plaatsbal werd in extremis nog afgeblokt.

Aalst dreef nu het tempo de hoogte in. Dekuyper mocht alleen op Verbrugge afstormen maar zijn lage schuiver werd door de thuisgoalie gekeerd. Enkele minuten later een unieke kopkans voor Mitch maar hij mikte te centraal. De match werd grimmiger en de scheidsrechter moest een paar keer met geel zwaaien om de gemoederen te bedaren. De supporters waren zich al aan het klaarmaken voor de strafschoppen toen Wantens nog eens een messcherpe hoekschop verstuurde naar de eerste paal. Het was Dekuyper die als een duiveltje uit een doosje opdook en de bal staalhard binnenkopte.

Coach De Geyseleer deed nog wat tactische wissels om het tempo te breken en Eendracht speelde de resterende 3 minuten plus de extra tijd rustig uit. Op basis van de tweede helft en het aantal kansen mag de overwinning gerust verdiend genoemd worden.

Opnieuw Onhaye

Volgende week wacht ons in de volgende ronde een verre verplaatsing naar Onhaye, een goeie 30 km ten zuiden van Namen. Eendracht Aalst was er 2 jaar geleden ook al eens te gast in het kader van de Croky Cup. Hopelijk trekken we er net zoals de vorige keer aan het langste eind, want dan wacht ons een aantrekkelijke affiche tegen een eersteklasser.

Toegevoegd aan winkelmandje