Lokeren-Temse

2 - 3

zaterdag 26 juni 2021 16U00

Eendracht Aalst

Lokeren-Temse

2 - 3

Eendracht Aalst

zaterdag 26 juni 2021 16U00

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Het veld van Vigor Wuitens Hamme vormde het decor voor de oefenpot tussen Lokeren-Temse en Eendracht Aalst. Na een maandenlange inactiviteit kon er eindelijk weer aan voetballen gedacht worden. Trainer De Geyseleer liet Burssens uit voorzorg aan de kant. Met Ben Sliman (Tubize) maakte er ook een testspeler zijn opwachting.

Hard verdict

Beide ploegen hielden mekaar vrij goed in evenwicht gedurende de eerste speelhelft. Concreet doelgevaar kon hier echter niet meteen uit gepuurd worden. Mbaye kon de neus wel een paar keer aan het venster steken maar grootse reddingen moest doelman Merckx hierbij niet uit de mouwen schudden. Verder kopte Ryckaert naast na een hoekschop en zoefde de vrije trap van Van Den Eynde een metertje over. Aan de overkant was de beste mogelijkheid voor Vermeiren. Hij miste zijn schot echter compleet.

We leken dan ook op een logische brilscore als ruststand af te stevenen maar niets was minder waar. Lentz kreeg een schot van Ben Omar niet onder controle en Vermeiren deed zijn naam van goaltjesdief alle eer aan (1-0). Even later velde Buyl met de 2-0 een toch wel hard verdict voor Eendracht, dat eigenlijk amper iets had weggegeven.

© Eendracht Aalst

Totale ommekeer

Zeven nieuwe spelers werden voor de tweede helft de wei ingestuurd. Ook bij de “thuisploeg” werd er stevig gewisseld. Er verscheen een compleet nieuw en verjongd elftal tussen de lijnen.

De kans op de aansluitingstreffer kwam er al snel toen de scheidsrechter naar de stip wees na een overtreding op Dekuyper. Van Den Eynde trapte de bal echter hoog over. Wit-zwart was niet aangeslagen en bleef aandringen, weliswaar zonder tot grote doelkansen te komen. Tot er een tweede strafschop volgde nadat Wantens tegen de grond ging. Deze keer zagen we Cobos Copado achter de bal en hij mikte de bal wel tegen de netten (2-1).

Het betekende het begin van de totale ommekeer want een vijftal minuten later opende ook Dekuyper zijn rekening. Op een voorzet van Wantens toonde hij zich alerter dan zijn bewaker en devieerde de gelijkmaker aan de eerste paal in doel. Met nog een kwartier te spelen, flikkerde ook de 2-3 op het scorebord. Het was kapitein Geenens die raak kopte na een vrije trap van Wantens. Meteen twee assists en een uitgelokte strafschop voor onze linkerflankspeler.

Lokeren-Temse, dat de match na een blessure bij Laurens met een mannetje minder uitspeelde, kon geen vuist meer maken. Eendracht was wel nog dicht bij een vierde treffer. De kopbal van Mbaye kaatste via de paal echter terug het veld in. Het bleef dan ook bij 2-3.

Reactie

Carl De Geyseleer toonde zich na afloop tevreden over wat hij gezien had. “Ondanks de domper van de twee vermijdbare tegendoelpunten hadden we het betere van het spel in de eerste helft. Na de rust zag ik een grote mentale weerbaarheid, die ervoor zorgde dat de situatie nog kon rechtgezet worden. Onze spelers waren blij om eindelijk terug een wedstrijd te kunnen spelen. Ze hielden een goed gevoel over aan dit eerste oefenduel en kijken met veel goesting uit naar het nieuwe seizoen. Uiteraard met de terugkeer van onze eigen twaalfde man op de tribunes.”

Er wordt opnieuw verzamelen geblazen op 20 juli voor de start van het echte werk. Intussen volgen de spelers een individueel trainingsprogramma.

Toegevoegd aan winkelmandje