Olsa Brakel

0 - 2

zaterdag 22 januari 2022 18U00

Eendracht Aalst

Olsa Brakel

0 - 2

Eendracht Aalst

zaterdag 22 januari 2022 18U00

Zoals verwacht wordt de hervatting van de competitie effectief uitgesteld naar eind januari. Op zaterdag 22 januari spelen we een nieuwe oefenwedstrijd (zonder publiek) op het veld van Olsa Brakel. Met EA-TV willen we graag opnieuw een livestream voorzien voor de supporters.

Net voor de herneming van de competitie, volgende zaterdag op het veld van Hades Hasselt, trokken de Ajuinen naar Brakel voor een oefenpot op het kunstgras van de Oud-Leerlingen Sint-Augustinus. Na 90 minuten dominant voetbal flikkerde een 0-2 op het scorebord.

Dominantie niet beloond

Bij Eendracht waren enkel Van Den Eynde en Belesi nog onbeschikbaar. Onze ploeg kwam scherp uit de ondergrondse kleedkamers en creëerde kans na kans, maar slaagde er ook in om ze keer op keer de nek om te wringen. Cobos Copado kwam een teen te kort op een voorzet van Tresignie, opnieuw Cobos Copado tikte voor een open doel naast, Dekuyper besloot op de doelman net als Burssens die ook nog over kopte, Caignau devieerde het leer op de vallende doelman en nogmaals Cobos Copado plaatste een vrijschop van net buiten de zestien nipt naast de verkeerde kant van de paal.  Op 45 minuten kon OLSA daar slechts één kans tegenover stellen, maar het was wel een goeie. Heremans werd door de buitenspelval geloodst en mocht alleen op Lentz afstormen, maar hij besloot iets te overhaast en Gilles kon zijn lage knal uit de hoek halen.

Speelgelegenheid

Carl De Geyseleer plaatste 6 nieuwe namen op het veld voor het tweede luik. Enkel Ryckaert, Fabris, Geenens, De Vriendt en Dekuyper mochten nog even doorspelen. Er kwam opnieuw een Aalsterse blitzstart die nu wel met een doelpunt beloond werd. De Coninck zette zelf een combinatie op en via enkele tussenstations deponeerde hij de bal perfect in het hoekje. Nu moest OLSA wel uit zijn pijp komen. Van Gerven verwerkte een verre vlam met de vingertoppen in hoekschop. Daaruit kwam een afvallende bal bij een Brakelaar terecht en Zeb moest dit keer met een kattensprong het leer uit zijn netten houden.

Efficiëntie moet omhoog

De efficiëntie blijft echt wel een werkpunt, want onze ploeg speelt onwaarschijnlijk dominant – gisteren op OLSA moet het Aalsters balbezit rond de 80% gelegen hebben – maar in de zone van de waarheid worden te veel slechte passes gegeven en kansen verkwanseld. In de tweede helft was het de beurt aan Mbaye, Dumortier en Lufulu-Onia. De vele vervangingen die De Geyseleer druppelsgewijs doorvoerde, haalden logischerwijze ook het ritme uit de wedstrijd. Iedereen verzamelde zo wel speelminuten. Ook Chirishungu voor het eerst die centraal in de verdediging een uitstekende indruk liet met zijn overzicht en rust aan de bal.

De Coninck kon vijf minuten voor tijd de zege veiligstellen met zijn tweede van de avond, nadat hij op sublieme wijze door Lufulu-Onia doorheen de lokale defensie werd gepiloteerd. Boeken toe en Eendracht kan met 2 overwinningen en 1 gelijkspel tevreden terugblikken op deze verplichte mid-season oefencampagne. Vanaf nu ligt de focus op het tweede deel van de competitie.

Toegevoegd aan winkelmandje