2 - 3

woensdag 09 februari 2022 20U00
Tweede afdeling

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Wantens en De Coninck keerden terug in het elftal na een gele schorsing.  Verder keerde ook Mbaye terug in de ploeg ter vervanging van de niet-speelgerechtigde Panneel.  Onder de lat stond opnieuw youngster Beerens.  Hij dient nog steeds de afwezigheid van de andere doelmannen op te vangen.

Het duel schoot meteen uit de startblokken en dit leverde voor beide teams een snel doelpunt op.  De ajuinen klommen op voorsprong nadat de bal op de stip ging wegens een overtreding op Dekuyper.  Van Den Eynde zette de elfmeter keurig om (0-1).  Amper drietal minuten later was alles echter al te herdoen.  Kapitein Gueroui klom het hoogst bij een hoekschop en kopte de 1-1 tegen de netten.  Nog binnen het eerste kwartier kopte de fysiek sterke Odutayo over en knalde Cobos Copado naast.

Halfweg de eerste helft scoorde Eendracht een tweede keer.  Wantens drong door op zijn linkerflank en diens lage voorzet werd aan de eerste paal in doel gedevieerd door Dekuyper (1-2).  Een voorsprong die stand zou houden tot bij de rust want Convents besloot de enige nog noemenswaardige mogelijkheid nipt voorlangs.

In de tweede helft was de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg.  Caubergs trapte net naast.  Het was duidelijk dat de Limburgers zich niet zomaar bij de situatie neerlegden.  Desondanks leverden hun goede intenties echter geen doelrijpe kansen op.  Wit-zwart toonde zich aan de overkant een stuk efficiënter.  Razzi, net ingevallen, poeierde de 1-3 voorbij een kansloze Gijbels.

Met nog een kwartier te gaan, keerde de spanning terug.  Een vrije trap ging via het hoofd van Odutayo tegen de touwen en het stond plots 2-3.  Door van dichtbij naast te koppen, vergat Mbaye de partij helemaal op slot te doen.  Gijbels bracht ook nog redding op een nieuwe uithaal van Razzi.  Matchwinnaar zou uiteindelijk nog doelman Beerens worden.  Met een cruciale redding hield hij Caubergs in de extra tijd van een doelpunt en stelde op die manier de Aalsterse zege veilig.

Na het verlies tegen concurrent Lyra-Lierse knoopt Eendracht snel opnieuw aan met de zege.  Opdracht is om deze komende zondag te bevestigen in de verplaatsing naar het terrein van Pepingen-Halle.  Supporters op post!