woensdag 28 juli 2021 20U00

Eendracht Aalst

0 - 2

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Na een boeiende eerste en een mindere tweede helft won Eendracht Aalst de oefenwedstrijd op het veld van Tempo Overijse met 0-2.

Penaltyfestival

De Ajuinen schoten fel uit de startblokken. De Coninck zette scherp voor maar Geenens miste zijn kopbal compleet. Twee minuten later belandde een knal van Van Den Eynde te centraal op de Overijse-doelman. En onmiddellijk daarna vlamde Mbaye centimeters naast. Nog voor de eerste 10 minuten voorbij waren, was er nog een interessante vrijschop net buiten de 16 maar opnieuw Van Den Eynde mikte in de muur.

Toen Mbaye de grote rechthoek indook werd hij aangetikt in het strafschopgebied. De ref wees onverbiddelijk naar de stip. Van Den Eynde bleef rustig en zette de 0-1 op het bord. De bedrijvige Caignau kon nog eens voorzetten, maar Dekuyper kwam een teen te kort om binnen te schuiven.

De Aalsterse stormloop luwde en daarvan profiteerde Overijse om de neus aan het venster te steken. Maluka werd afgezonderd voor Droesbeke, maar hij besloot te onbesuisd over. Even later moest onze jonge doelman een fraaie redding uit zijn mouwen schudden op een schot na een afvallende bal. Het tempo zakte en de toeschouwers moesten wachten tot net voor de rust om nog wat spektakel te krijgen. Toen een vrijschop van de thuisploeg afweek op de muur haalde de uitgekomen Droesbeke een Vlaams-Brabantse aanvaller onderuit. De strafschop werd op de paal getrapt. Onmiddellijk daarna speelde een Overijse-verdediger te kort terug op zijn doelman, Dekuyper zat er tussen maar werd ten val gebracht. Van Den Eynde mikte zijn tweede penalty netjes in de linker bovenhoek.

Weinig animo

Over de tweede helft kunnen we kort zijn. Eendracht beperkte zich tot het consolideren van de dubbele voorsprong en zette een solide blok neer waar de Druivenstreekboys niet doorheen geraakten. Het resultaat was veel middenveldspel en nauwelijks kansen. Eendracht mikte op de omschakeling, maar de laatste pass was telkens te slordig. Onze spionkop zorgde intussen voor wat sfeer. Opnieuw zat het venijn in de staart. Een paar minuten voor tijd knalde Caignau, die het laatste half uur in de spits speelde, nog op de kruising. Onze ploeg speelde de wedstrijd rustig uit en kan met een tevreden gevoel de opdracht van zondag tegen Mandel United voorbereiden.

Maarten Tresignie blesseerde zich op training aan de knie. Verder onderzoek moet de ernst van de blessure uitwijzen. Lars Wantens bleef uit voorzorg aan de kant met een lichte enkelblessure.