Beloften halen op Oudenaarde eerste uitzege

Beloften halen op Oudenaarde eerste uitzege Beloften halen op Oudenaarde eerste uitzege

Voor het eerst dit seizoen hebben de Aalsterse beloften een uitzege behaald. Op KSV Oudenaarde werd het verdiend 1-3.

Op de gloednieuwe kunstgrasmat van Oudenaarde toonden de beloften van EA zich bijzonder
gemotiveerd. Vanaf de eerste minuut trok Aalst ten aanval, maar ondanks drie loepzuivere kansen lukte scoren aanvankelijk niet. Oudenaarde deed dat wel op een schaarse tegenaanval: 1-0.

Nog voor rust klom E.Aalst op een
verdiende voorsprong. Eerst scoorde Sam De Munter de gelijkmaker, daarna knalde Sander Van Eyk mooi overhoeks binnen, nadat Aalst snel had omgeschakeld en de mooiste aanval van de wedstrijd in mekaar had geknutseld, waarbij Marijn
Vandewalle Van Eyk met een gemeten assist bediende.

Na de rust bleef Aalst domineren, al waren de Oudenaardse counters niet altijd ongevaarlijk. Zo viel er een bal bovenop de lat van het doel van Gert-Jan Verhoeven. Maar het
waren de beloften van Eendracht die verdiend nog een keer scoorden, opnieuw via Sam de Munter. De Oudenaardse doelman hield later in de wedstrijd zowel Julien Jadot als Robin Nelis nog van een doelpunt.

Zo bleef het 1-3, een
oververdiende overwinning van de EA-beloften.

Eendracht Aalst: Gert-Jan Verhoeven, Gigli Ndefe, Joren De Crick, Aster
Nzeyimana, Sam Van Ransbeeck, Steffen Van Grembergen, Julien Jadot, Marko Petrovic (45’ Senne Machtelinckx), Sander Van Eyk (60’ Robin Nelis), Sam De Munter (60’ Jelle De Crick), Marijn Vandewalle (60’ Roel De Cock)

De EA-beloften spelen hun eerstvolgende wedstrijd thuis in het Pierre Cornelisstadion: vrijdag 28 september
om 20u ontvangen ze WS Woluwe. Voor EA-abonnees is de toegang gratis.