Divas op de rails na aarzelende competitiestart

Divas op de rails na aarzelende competitiestart Divas op de rails na aarzelende competitiestart

De start van het nieuwe seizoen bracht meteen een primeur bij Divas Eendracht Aalst. Voor de eerste keer komt een integraal meisjes-jeugdteam uit in competitie. De Divas U13 betalen elke week leergeld tegen jongensteams. Maar ze zijn een investering in de toekomst en die ziet er goed uit.

De A-ploeg haalde in eerste provinciale overwinningen tegen Hamme-Zogge (4-2), Lembeke (5-0) en E. Zele (3-1). Die zeges werden afgewisseld met nederlagen tegen Drongen (2-3) en Ophasselt (2-3). Dat puntenverlies smaakte zuur omdat er in beide wedstrijden veel meer inzat. Toch houden de Divas, die op de fandag hoopten mee te spelen voor promotie, in de rangschikking contact met de top. Ze sloten september af op een gedeelde vierde plaats, zij aan zij met gouwgenoot VC Dames E.Aalst B. Olsa Brakel leidt met het maximum van de punten.

Divas B kende een mindere competitiestart in tweede provinciale met nederlagen tegen Waarschoot (0-3), Meetjesland (0-6), Winnik (0-2) en Sint-Pauwels (1-3). Vooral scoren bleek niet te lukken. Maar de kentering die werd ingezet tegen Sint-Pauwels werd doorgetrokken in de wedstrijd bij subtopper Kluisbergen die met 2-0 winst werd afgesloten. Een belangrijke driepunter die smaakt naar veel meer. Zo kwam de B-ploeg eind september weg van de laatste plaats.

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje