Gunther Bomon: “In gretige groep terechtgekomen”

Bomon, geflankeerd door Pellens en De Frère © Eendracht Aalst

De Ladies zijn in 2022 aan een nieuw hoofdstuk begonnen onder de meest succesvolle coach uit hun historiek: Gunther Bomon. Het tweede en derde elftal worden voortaan getraind door A-speelsters Ulrike De Frère en Niekie Pellens. Het webteam had een babbel met de hoofdcoach.

Thuiskomen voor Bomon

Geen verblijf in Spanje dit voorjaar voor Gunther Bomon (64). De Aalstenaar haalde de voetbalschoenen terug boven en staat opnieuw op het veld als trainer. “In november was er een eerste gesprek met de club. Het was aanvankelijk de bedoeling om tijdelijk te depanneren als trainer van het tweede elftal. Een maand later is de vraag gekomen om de A-ploeg over te nemen en hebben we een akkoord bereikt tot eind dit seizoen. Het is wel een voordeel dat ik hier thuis ben. Ik ken de interne keuken en zie oude bekenden terug. Zo hoef je niet te wennen aan een nieuwe omgeving en kan er ten volle gefocust worden op het sportieve.”

Gretige speelstersgroep

Gunther volgde de Ladies nog via de clubkanalen en de media. “Vorig jaar zag ik ook enkele wedstrijden in het Pierre Cornelisstadion. De speelstersgroep was mij grotendeels bekend. Onder andere De Kegel, Van Loock, Wiard en Van Den Abbeele ken ik nog van vroeger bij Anderlecht en Club Brugge. Ik ben in de eerste trainingsweken aangenaam verrast door een gretige groep. Ze geven geen uitgebluste indruk ondanks het moeilijke seizoen dat ze doormaken. Er is veel bereidheid en enthousiasme, wat op termijn sowieso zijn vruchten zal afwerpen.“

Andere accenten

De nieuwe coach heeft in de voorbije weken al wat accenten kunnen leggen. “Na het fysieke werk lag in de tweede week de focus op veldbezetting en tactiek. Er is aandacht besteed aan de organisatie in balverlies. Iedereen moet weten wat hij moet doen zodat er geen nutteloze inspanningen gedaan worden. Deze week stonden de stilstaande fases en spelhervattingen op het programma. Ik was tevreden over de uitvoering van het tactisch plan tegen KV Mechelen. Na die oefenpot, die nog op 3-3 eindigde, zag ik ontgoocheling die blijk geeft van een winnaarsmentaliteit. Daar kunnen we op voortbouwen.”

Toewerken naar play-off 2

De opdracht is duidelijk in het thuisduel tegen Woluwe. “Voor het mentale aspect meteen een belangrijke wedstrijd, zowel voor de groep als de buitenwereld. Met een zege kunnen we twijfels wegnemen en de terugweg inzetten. In de weken nadien worden het lastigere opdrachten tegen topclubs Club YLA, Anderlecht en AA Gent. Daar gaan we zien in hoeverre het systeem en de gretigheid al overeind blijven. Hopen op een verrassing in die wedstrijden en de grote achterstand wat kleiner maken richting play-off 2. Daarin willen we graag wat laten zien zoals vorig jaar om met een goed gevoel het seizoen af te sluiten. We willen intussen ook het volgende seizoen al voorbereiden.”

Veel succes bij je comeback straks Gunther! Volgende week komen coaches Ulrike en Niekie aan het woord.

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje