Lady of the Year: Silke Baccarne

© Eendracht Aalst

In navolging van de ‘Man van het Seizoen’ bij de heren, heeft de intrede van de Eendracht Aalst Ladies in de Scooore Super League nog een extra clubtrofee in het leven geroepen. Door de jammerlijke afwezigheid van supporters dit seizoen waren het alleen de speelsters, de staf- en bestuursleden die konden stemmen voor hun verdienstelijke speelster. En dat werd niet verrassend goalie Silke Baccarne.

In eerste nationale met Kontich stond Baccarne al te boek als één van de beste doelvrouwen. Die lijn trok ze met de Ladies in de Super League gewoon door. Onze numero uno blonk ondanks haar jonge leeftijd uit in regelmaat, kon heel wat gemaakte goals uit haar doelvlak houden en coachte haar verdediging voortreffelijk. Het blijft merkwaardig dat Silke na een sterk seizoen niet het Belgische doel mocht verdedigen in de belofteninterland tegen Nederland. Maar laat dat slechts een voetnoot zijn. Voor de sportieve staf van de Ladies is ze op weg om zich bij de top-3 van België te scharen.

Het seizoen eindigde abrupt met de zware blessure in de play-offs. Maar met haar wilskracht en uitstekende mentaliteit keert Silke ongetwijfeld (nog) sterker terug. Ze was één van de eerste speelsters die haar contract verlengde en wil verder doorgroeien met de Ladies.

Laat deze welverdiende trofee een extra stimulans zijn in de revalidatie. Dikke proficiat ‘Sil’ vanwege de hele Eendracht-familie!!!

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje