Vooruitblik op de Super League met Dirk Decoen

© Eendracht Aalst

De kalender van de Eendracht Aalst Ladies oogt dit seizoen interessanter om sneller punten te pakken. Maar het is afwachten hoe ver het vernieuwde elftal van Dirk Decoen momenteel staat om in dat opzet te slagen. Het webteam ging polshoogte nemen bij de coach die aan zijn tiende seizoen begint bij wit en zwart.

Generale repetitie

De Ladies hebben de laatste test tegen RC Lens goed doorstaan. “Ik heb positieve zaken gezien tegen de Fransen, die er een agressieve wedstrijd van maakten met veel duels. Maar we lieten ons niet opzij zetten. Het was een goede voorbereidingswedstrijd want die intensiteit krijgen we straks ook in de competitie. We creëerden de nodige doelkansen maar de efficiëntie ontbrak. Het was pas na een reeks wissels dat de bezoekers het verschil konden maken. Ook in de oefenwedstrijd tegen Charleroi vond ik ons een streepje voor hebben. We hebben vooruitgang geboekt met het inpassen van heel wat nieuwe speelsters. Nu moeten we verder doorgroeien.”

Nieuw bloed

Dirk Decoen overloopt met ons de aanwinsten. “De keepersnood werd opgelost met de komst van Kirsten Foucart en Estelle Loos, die zich beiden op geen foutje lieten betrappen. Intussen werkt Silke Baccarne zich trouwens uit de naad tijdens haar revalidatie. Op het middenveld en in de aanval hebben we meer keuzemogelijkheden. Sheila Broos vindt haar draai en toont zich supergemotiveerd, net als Stephanie Suenens die verbaast met haar snelheid. Ook alleen maar positiefs over die andere flankspeelster, Ulrike De Frère, van wie we hopen dat ze terug op haar niveau komt na een verloren jaar. Aanvalster Rebecca Degenaers komt van ver terug maar draait al goed mee met haar onmiskenbare kwaliteiten. Farah Erchouk, Lauren Godart, Sirine Bouharat en Bente Verspeelt lieten al wat moois zien en moeten nu de juiste dingen oppikken. De kleedkamer zit vol ervaring om van te leren.”

Krappe achterhoede

Er is veel variatie in type speelsters. De speurtocht naar een extra verdedigster heeft echter nog niets opgeleverd. “Ik hoop dat er nog iets bijkomt maar er beweegt weinig op de transfermarkt. Er was interesse voor een buitenlandse speelster maar zij besloot om toch in eigen land aan de slag te blijven. Valentine Hannecart toont zich wel comfortabel een rijtje lager. Sheila Broos is ook nog een optie maar zij kan een belangrijke schakel worden op het middenveld aan de zijde van Loes Van Mullem. De Spaanse Nerea Blasco (belofte van Elche) is op proef.”

Volgende doelstelling

Welke competitie verwacht de Aalsterse coach? “Het zal spannender worden met meer teams die aan mekaar gewaagd zullen zijn op de verschillende fronten. Landskampioen Anderlecht zal niet meer kunnen freewheelen. OH Leuven wordt voor hen een te duchten tegenstander en ook Standard kon nog enkele opvallende transfers doen. AA Gent kon zijn kern quasi behouden en is ook een zekerheid voor play-off 1.” En wat is een realistische ambitie voor de Eendracht Aalst Ladies? “Nadat we de beste nieuwkomer werden moeten we nu dan maar play-off 2 proberen winnen. Afgelopen seizoen kwamen we daar een half punt voor te kort. Eindwinst zal de club nu ook een aardige stuiver opleveren.”

Klaar voor het grote werk

Wat mogen we zaterdag verwachten van de competitieopener tegen een versterkt Zulte Waregem? “Het zal meteen een goede waardemeter zijn. De laatste thuiswedstrijd tegen Essevee was een domper. Ze zullen zich op dezelfde manier willen aandienen. Hun coach Angelo Gaytant klonk alvast zelfverzekerd in het bondsgebouw deze week. Met ons voetbal kunnen we hen in de problemen brengen. Iedereen staat op scherp. Justine Blave en Loes Van Mullem laten een heel goede indruk, Henriette Awete viel zeer goed in zondag en Anaëlle Wiard viert haar rentree. Maandag hebben we in een groepsgesprek ook nog eens onze spelsystemen besproken. Het kan alles of niets zijn. Maar we zijn er klaar voor”, besluit Dirk Decoen.

Voor het eerst sinds de Ladies in februari 2020 het pad effenden naar de titel in eerste nationale mogen ze opnieuw voor publiek spelen in het Pierre Cornelisstadion. De speelsters en de entourage kijken er naar uit en hopen dat de geroemde achterban van Den Iendracht dit seizoen een kijkje komt nemen om de ploeg te ondersteunen. Er is gratis toegang voor de abonnees van de mannenploeg. Ontdek de kalender via deze link.

Iendracht veroit!

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje