Aftrap van de regenboogcampagne

Aftrap van de regenboogcampagne Aftrap van de regenboogcampagne

Clubs uit eerste en tweede klasse geven dit weekend de aftrap van de regenboogcampagne. Door een wedstrijd met regenboogveters te spelen, willen de clubs hun steun uitspreken voor de strijd tegen homofobie. Ook de supporters worden opgeroepen om getooid in regenboogkleuren naar de wedstrijden af te zakken. De campagne van de Football+ Foundation, waar ook Eendracht Aalst zich voor inzet, zal via de sociale media gevoerd worden onder de overkoepelende hashtag #footballplus.

Holebi of hetero, maak er geen spel van

De Pro League en de Proximus League lanceren een regenboogcampagne in de Belgische voetbalwereld! Door op training en tijdens een wedstrijd te spelen met regenboogveters willen ploegen de strijd tegen homofobie in de verf zetten. Deze campagne lanceert ook meteen de toolkit ‘Voetbal vs. Homofobie: 1-0’, die in samenwerking met Gelijke Kansen in Vlaanderen werd ontwikkeld. Deze praktische handleiding voor voetbalclubs en haar supporters geeft tips over hoe om te gaan met holebiseksualiteit in het voetbal. Je kan deze toolkit raadplegen via www.fplusf.be.

Wil je als club, ploeg, trainer of speler ook je steentje bijdragen, vraag dan je regenboogveters aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., deel een foto/filmpje via twitter en facebook met hashtag #footballplus en speel zelf ook met regenboogveters! Bestellen kan tot februari 2015!

Oproep Pilootclubs holebi-actieplan

Het Belgisch voetbal zoekt voetbalclubs die samen met Football+ Foundation actie willen ondernemen om homofobie in het voetbal aan te pakken. Je wordt hierbij persoonlijk bijgestaan door een medewerkster van Football+ Foundation. De pilootclubs die erin slagen om hun actie(s) succesvol te implementeren, worden officieel in de bloementjes gezet en ontvangen het pluslabel van Football+ Foundation! Heeft jouw club interesse, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie.

Call to action supporters

Verschillende 1e en 2e klasse clubs spelen dit weekend hun voetbalmatch met regenboogveters en zetten zo de boodschap in de verf dat voetbal een sport voor iedereen is – ongeacht je seksuele oriëntatie, geslacht, leeftijd, afkomst en geloof. Maar nu is het aan jou, want ook supporters kunnen hun steentje bijdragen aan deze campagne! Daarom roepen wij alle supporters op om tijdens de match de tribune in regenboogkleuren te tooien en zo de boodschap ‘Holebi of hetero, maak er geen spel van’ te ondersteunen!

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje