Eendracht Aalst huldigt haar Gouden Schoen

Eendracht Aalst huldigt haar Gouden Schoen Eendracht Aalst huldigt haar Gouden Schoen

Precies twintig jaar geleden is het dat Eendracht Aalst op het hoogste schavot stond op het Gala van de Gouden Schoen. Op woensdag 11 januari 1995 pakte Gilles De Bilde, en niet grote favoriet Lorenzo Staelens, de Gouden Schoen 1994 in het Casino van Knokke. Nog altijd de grootste verrassing in de geschiedenis van de meest begeerde Belgische voetbaltrofee. Eén stemronde, amper 16 wedstrijden in eerste klasse (met 13 doelpunten) en een geslaagd debuut bij de Rode Duivels had ons goudhaantje daarvoor nodig. De Ket had een uitstekende linkspoot, een razendsnelle passeerbeweging en maakte doelpunten aan de lopende band. Op dat moment was Gilles topschutter in België en de hoop van de natie in bange dagen. Hij had een belangrijk aandeel in onze promotie naar eerste klasse en het veroveren van het Europees ticket.

Deze twintigste verjaardag van haar Gouden Schoen wou Eendracht Aalst niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Aanstaande zondag voor de topper tegen KAS Eupen zal Gilles in de bloemetjes worden gezet. Sfeergroep OPC werkt aan een spandoek, Gilles heeft op zijn beurt een verrassing in petto voor de supporters.

Eén specifiek doelpunt staat in het geheugen gegrift van vele Eendrachters, dat in de thuiswedstrijd tegen Club Brugge. Het mooiste spitsennummer dat ooit werd opgevoerd in het Pierre Cornelisstadion, schreven de kranten. Het kostte Club Brugge de landskroon. Geniet nog eens na via deze link.
Eind 2013 hadden wij een interview met Gilles, klik hier om het artikel na te lezen.

De einduitslag van de Gouden Schoen 1994:

1. Gilles De Bilde (Eendracht Aalst) 203
2. Franky Van der Elst (Club Brugge) 148
3. Paul Okon (Club Brugge) 135
4. Filip De Wilde (Anderlecht) 133
5. Michel Preud’homme (KV Mechelen) 132
6. Josip Weber (Cercle Brugge) 126
7. Johan Walem (Anderlecht) 113
8. Lorenzo Staelens (Club Brugge) 88
9. Dorinel Munteanu (Cercle Brugge) 74
10. Marc Degryse (Anderlecht) 45

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje