Jelle Geenens keert terug naar zijn eerste liefde!

© Eendracht Aalst

SC Eendracht Aalst heeft een eerste inkomende transfer gerealiseerd voor volgend seizoen. Jelle Geenens (25), de 2 jaar jongere broer van kapitein Falko Geenens, ruilt KVK Ninove in voor een terugkeer naar zijn eerste liefde. De linksachter ondertekende deze namiddag een contract van 1 jaar, met een optie op een bijkomend seizoen.

Eerste liefde

Jelle Geenens verzamelde dit seizoen al de meeste speelminuten bij Ninove in eerste nationale. “Ik heb er goed over nagedacht want ik laat een toffe spelersgroep en club achter maar ik kon niet weerstaan aan de lokroep van Eendracht Aalst. De club waar ik uit de jeugd de doorbraak kon forceren naar het eerste elftal. Hoewel het in 2018 een vertrek in mineur was (de toenmalige sportieve cel verlengde het contract van Jelle niet door de blessurepech die hem te beurt viel, nvdr), heb ik altijd het idee gehad om hier nog terug te keren. De ambitie om op korte termijn terug in de hoogste amateurafdeling aan de slag te kunnen, gaf de doorslag.” (KVK Ninove vroeg geen licentie meer aan)

Persoonlijke ontwikkeling

We krijgen het broederpaar Geenens dus terug in het Eendracht-shirt. “Uiteraard speelde ook dat mee. De periode los van mekaar was misschien wel goed voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Maar de jaren die we al samenspeelden waren fantastisch. Mijn debuut in 2015 op het veld van Tubeke, het doelpunt in de derby tegen Dender en de promotie staan in mijn geheugen gegrift. In de tussentijd speelde ik eerst voor Berchem Sport maar de afstand in combinatie met de studies viel te zwaar uit. Vervolgens speelde ik anderhalfjaar voor Olsa Brakel en de laatste seizoenen voor KVK Ninove. Ik wil mijn huidige club bedanken voor de kansen en mooie herinneringen, en hoop dat we ons nog sportief kunnen redden dit seizoen. Ik ben altijd supporter gebleven van Den Iendracht en op de wedstrijden van Falko heb ik mijn band met de supporters kunnen onderhouden.”

Welkom terug Jelle en alvast veel succes!

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje