Mikken op heropstart competitie in januari

Voetbal Vlaanderen hoopt de competitie in de lagere afdelingen in januari te kunnen hervatten. Daarvoor zullen de coronacijfers er uiteraard binnen 2 maanden een flink stuk beter moeten uitzien. De clubs vroegen een perspectief om zich naar te schikken en hebben dat nu gekregen.

Het recentste Ministerieel Besluit laat geen wedstrijden en trainingen meer toe tot en met 13 december. De voetbalfederatie heeft het weekend van 9 en 10 januari ingepland om alle competities van eerste elftallen en jeugd herop te starten. Vanaf half december zullen clubs zich dus kunnen voorbereiden.

Voor reeds individueel uitgestelde wedstrijden worden er extra data voorzien. Met name de woensdagen in januari, of zelfs de weekends rond Kerstmis en Nieuwjaar worden niet uitgesloten. Eendracht Aalst zag 2 thuiswedstrijden uitgesteld worden tegen City Pirates Antwerpen (door corona) en Olympia Wijgmaal (door bekerverplichtingen). Tickets voor deze wedstrijden blijven geldig.

Het is de ambitie van Voetbal Vlaanderen om de clubs zo snel mogelijk op een gelijk aantal gespeelde wedstrijden te brengen, met het oog op een verder correct verloop van de competitie. Als meer dan de helft van de ploegen minstens de helft van de matchen heeft afgewerkt wordt het klassement bij een vroegtijdige stopzetting als eindklassement beschouwd. Bij minder matchen wordt het seizoen geannuleerd.

Er zullen dit seizoen sowieso geen eindrondes gespeeld worden. De aangepaste competitiekalender mag uiterlijk 1 december verwacht worden.

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje