“Molly 9” officieel ingehuldigd!

Deze namiddag werd in Park De Blieck het nagelnieuwe woonblok “Molly 9” van De Volkswoningen geopend. De naam verwijst naar Vanessa Molly, aanvalster uit de succesjaren van de damesploeg van Eendracht Aalst, en haar rugnummer van toen. In een online poll haalde ze het vorige maand van haar gewezen ploegmaats.

Nadat een prachtige tifo ontrold werd aan het gebouw spraken voorzitters Jurgen Goossens (De Volkswoningen) en Patrick Le Juste (Eendracht Aalst), schepen van Sport Matthias De Ridder en Vanessa Molly zelf de pers toe over het project van de sociale huisvestingsmaatschappij dat de rijkgevulde geschiedenis van ‘Den Iendracht’ wil verankeren in de wijk.

Deze zomer wordt er nog een tweede woonblok opgeleverd, die de naam zal dragen van één van de mannelijke oude gloriën. Er zijn ook concrete plannen om het sportpleintje en de buitenmuur van de school op te frissen in het Eendracht-thema. In de retroshirts van de club gingen de sprekers nog op de foto.

Vanessa Molly (26 mei 1977, Aalst) sloot zich op 9-jarige leeftijd, in navolging van haar zus Saskia, aan bij de Kamillekes. Vanaf 1995 maakte ze deel uit het eerste elftal van Eendracht Aalst waarmee ze vijf landstitels en twee bekers won, en Champions League speelde. Molly speelde als aanvalster en was een echte goaltjesdief: geen dribbelaarster, maar in het bezit van een fluwelen traptechniek en aartsgevaarlijk in de box. In het seizoen 1999-2000 scoorde ze in de bloedstollende titelmatch tegen Anderlecht. Vanessa zou meer dan 20 jaar de wit-zwarte kleuren dragen.

Aan het “Molly 9” woonblok werd een infopaal met een QR-code geplaatst, waarmee je een stuk kan lezen over de hoogdagen van de Aalsterse damesploeg tussen 1995 en 2002. Daarnaast werden er ook in het gebouw panelen aangebracht met meer informatie en foto’s. De eerste bewoners nemen begin april hun intrek.

Van harte gefeliciteerd Vanessa Molly!

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje