Nieuw woonblok krijgt de naam ‘Gaston 11’!

Hier komt "Gaston 11", op een boogscheut van het Pierre Cornelisstadion.

Met een verwijzing naar clubicoon Gaston Van der Elst krijgt een tweede nagelnieuw woonblok van De Volkswoningen een naam om u tegen te zeggen. Het gebouw ligt in de Bredestraat op enkele stappen van het Pierre Cornelisstadion en wordt volgende week zaterdag 23 oktober officieel ingehuldigd, in aanwezigheid van de familie van Gaston.

Na “Molly 9” in Park De Blieck, genoemd naar gewezen Eendracht-speelster Vanessa Molly, krijgen we met “Gaston 11” dus een volgende link tussen onze rijkgevulde clubgeschiedenis en de woonwijk rondom het stadion.

Vlak voor de zomer organiseerde de club een online poll met alle grote namen uit de Selectie van de Eeuw. Gaston Van der Elst kreeg met voorsprong de meeste stemmen. Als 16-jarige jeugdspeler debuteerde het goudhaantje met veel bravoure in ons eerste elftal. In 1960 dribbelde Gaston (met het nummer 11) de ploeg mee naar Eerste Klasse. Enkele jaren later volgde zijn gloriemoment toen de linksbuiten de winning goal maakte in de bekerwedstrijd tegen het grote Anderlecht. Een onwaarschijnlijke stunt. Als trainer van Eendracht Aalst pakte hij in 1977 ook nog de titel in derde klasse.

Gaston, een Aalstenaar in hart en nieren, is altijd een goedlachse volksfiguur geweest die in zijn café De Korenbloem op de Grote Markt een halve eeuw lang veel plezier maakte en oeverloos kon discussiëren over zijn favoriete spelletje. Hij overleed vorig jaar op 84-jarige leeftijd. Dit eerbetoon is het resultaat van de samenwerking tussen SC Eendracht Aalst en De Volkswoningen.

Het woonblok “Gaston 11” biedt plaats aan 10 appartementen. Daarnaast laat de sociale huisvestingsmaatschappij op 23 oktober ook het “Toigerploin” inhuldigen in Park De Blieck. De naam van de hypecourt, die geasfalteerd en beschilderd wordt, is een knipoog naar het vroegere logo van het “De Blieck-bier”.

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje