Schot in stadiondossier

Schot in stadiondossier Schot in stadiondossier

De stad Aalst en Eendracht Aalst gaan een dossier indienen om subsidies te krijgen voor de bouw van een nieuw stadion voor Eendracht Aalst of de renovatie van de locatie aan de Bredestraat. De voorbije maanden heeft een speciale ‘Task Force’ 2 scenario’s uitgewerkt om de voetbalclub deftig te huisvesten en de supporters een veilige voetbalbeleving aan te bieden. De stad dient hiervoor twee subsidiedossiers in bij de Vlaamse regering. De komende weken worden die gefinaliseerd met de club want Eendracht Aalst moet uiteindelijk de indiener zijn van het dossier.  

Volgens de Task Force zijn er twee mogelijkheden: de renovatie van het huidige Pierre Cornelisstadion of de bouw van een nieuw stadion dat voldoet aan de UEFA-criteria. De locatie van dit nieuwe stadion wordt nog onderzocht.

Subsidies

Bij een nieuwbouwproject kan de club een eenmalige subsidie van 10% van het investeringsbedrag ontvangen, met een maximum van 2,5 miljoen euro. Dit stadion moet wel voldoen aan UEFA-categorie 3 voor tweedeklasseclubs en categorie 4 voor eersteklassers. Een renovatie- of uitbreidingsproject dat na de werken ook voldoet aan deze voorwaarden voorwaarden, krijgt maximaal 750 000,- euro. Voor de vernieuwing van de voetbalstadions voorziet de Vlaamse regering in totaal 8 miljoen euro.

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje