Verklaring tegen het ontslag van jeugdtrainers en jeugdverantwoordelijke

Voor zover we kunnen vaststellen en begrijpen uit de denigrerende uitspraken over onze club en de e-mails die vandaag naar de ouders van onze jeugdspelers zijn gestuurd, hebben onze jeugdtrainers aangekondigd dat ze hun taken met betrekking tot de betalings- en gaskwestie hebben neergelegd.

Wij hadden eerder ook al vastgesteld dat een aantal medewerkers binnen onze club, die enkel en alleen aan hun persoonlijke voordelen dachten, sponsorovereenkomsten hebben afgesloten die de club zouden schaden, belangrijke documenten, facturen en soortgelijke papieren die bij de club binnenkwamen niet bij ons afleverden en vernietigden.

Jammer genoeg hebben we momenteel gezien dat er op de Jeugd dezelfde problemen zijn voorgekomen.

Belangrijke documenten en facturen die de afgelopen 3 maanden door de jeugdverantwoordelijken zijn ontvangen, niet bij ons werden afgeleverd en ons niet op de hoogte gebracht hebben. De postbussen die vol zaten met ongeopende briefwisselingen!

Ook willen wij graag duidelijkheid scheppen over de gasproblematiek.
Het gascontract werd door de leverancier in maand augustus opgezegd en voor afsluiting naar de netbeheerder gestuurd, maar wegens een wachtrij in de planning van de netbeheerder is het pas op dinsdag 14 november 2023 uitgevoerd geweest omtrent de afsluiting. (jeugdverantwoordelijken waren hier sedert augustus van op de hoogte maar toch verstrekten zij geen enkele informatie aan het bestuur)

Omdat we sinds de dag dat we aankwamen op een correcte en wettelijke manier alles wensten te structuren en te laten verlopen, hebben we in de maand oktober officiële contracten aangeboden aan alle jeugdtrainers en medewerkers. Geen enkele jeugdopleider heeft echter positief gereageerd op dit wettelijk contract dat we hebben aangeboden (of heeft iemand hen ervan weerhouden dit te doen). We zullen dit in de toekomst beter begrijpen, wie wel verder meedoet in EA als jeugdopleider en wie niet.

Terwijl onze heren- en damesteams in de 12e week van de competitie aan de leiding staan in hun respectievelijke competitie, zijn er helaas enkele medewerkers binnen onze club die dit succes net zo graag willen voorkomen als sommige mensen dit succes daarbuiten niet willen. We begrijpen wel dat hij de ongelukkige verklaring van vandaag al drie maanden aan het plannen was.
We vragen ons af terwijl ze dit deden, die beweren hun club te waarderen, met aandacht voor onze kinderen en hun toekomst hadden gehandeld, hen niet in de steek hadden gelaten en hen niet deel hadden laten uitmaken van hun eigen belangen en persoonlijke oorlogen.

Een verantwoordelijke die hield van zijn jeugd en van zijn club zou niet op deze manier gehandeld hebben en zeker niet net nu zijn club naar succes leidde. Iemand die aan zijn jeugd denkt zal niet alle toekomstige wedstrijden en trainingen in het jeugdteam annuleren zonder toestemming van het bestuur .
Door dit te doen heeft hij opzettelijk onze jeugdwerking beschadigd en dit is namens onze club onvergeeflijk.

Onze jeugd is onze rode lijn!

Onze ouders en ouderraad zijn de beste getuigen van de zorg en aandacht die we sinds de eerste dag van onze aankomst aan onze jeugd hebben besteed. Het beste voorbeeld hiervan is dat we, we 4-5 spelers die we zelf hebben geïdentificeerd, naar het A-team hebben gebracht en in het A-team hebben gespeeld. Tegen het jeugdbeleid in dat het niet toeliet om spelers te sturen die het A-team ten goede kunnen komen.

Wij willen graag aan de ouders en jeugd zeggen dat met de nieuwe herstructurering de trainingen en wedstrijden vlot zullen doorgaan en dat alles nu onder onze controle valt. Vanaf nu gaan we verder in betere en sterkere omstandigheden.

Wij veroordelen de uitspraken van de huidige jeugdverantwoordelijke en aanvaarden hun ontslag. Wij willen u graag laten weten dat wij met stevigere stappen verder gaan in de richting van onze doelstellingen.

Een stap richting EA JEUGD 2.0

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje