Welkom Ben Yagan!

© Eendracht Aalst

Eendracht Aalst heeft een nieuwe nummer tien in huis gehaald. Ben Yagan (27) komt over van eerstenationaler KVK Tienen en tekende voor één seizoen met optie.

Meteen overtuigd

De Brusselaar met Armeense roots had aanbiedingen van hoger spelende clubs maar koos resoluut voor Eendracht Aalst. “Ik had een goed seizoen in Tienen. De coach en spelers wilden mij graag terugzien maar er was ook interesse van andere eerstenationalers en een Nederlandse club. Het beste gevoel had ik echter in Aalst al na het eerste gesprek met Carl De Geyseleer. De coach waardeert mijn profiel en wou me er absoluut bij. Het spreekt mij ook meer aan om voor promotie te spelen en met deze traditieclub vervolgens in eerste nationale aan de slag te gaan. Met deze groep, coach en filosofie moet dat gewoon lukken.”

Ervaring in de hoogste afdelingen

Op zijn 27 heeft Ben al heel wat ervaring opgedaan. “Na een jeugdopleiding bij Diegem vierde ik op 17-jarige leeftijd met OHL mijn eerste basisplaats op het veld van Anderlecht. Er kwam dat seizoen nog meer speelgelegenheid op het hoogste niveau. Ik ben er mijn toenmalige coaches Ronny Van Geneugden en Hans Vander Elst nog altijd dankbaar voor. Enkele jaren later promoveerden we met OHL ook terug naar de Jupiler Pro League. Voorts was ik altijd een vaste waarde in 1B of eerste nationale bij KSK Heist, Dessel Sport, KSV Roeselare, Patro Eisden en tot slot KVK Tienen. Met mijn ervaring moet ik de ploeg vooruit kunnen helpen.”

Supporters iets teruggeven

De technisch vaardige middenvelder omschrijft ons ook zijn kwaliteiten. “In de loop der jaren ben ik uitgegroeid van flankaanvaller tot een nummer tien, wat ook mijn lievelingspositie is.  Ik speel graag tussen de lijnen, maak graag een actie een-tegen-een en heb oog voor de laatste pass. Een ander type dan Miguel Cobos Copado, met wie ik nog bij Heist speelde. Ik zag beelden van de wedstrijden op de website en uiteraard ook van de grote achterban. Ongezien in tweede nationale. We moeten de supporters dan ook iets teruggeven voor hun trouwe steun.”

Welkom in Aalst en veel succes Ben!

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje