Welkom Chris Espeso en Thomas Doore!

Thomas Doore en Chris Espeso Nunez © Eendracht Aalst

Onze club heeft 2 nieuwe spelers aangetrokken tijdens deze wintermercato. Doelman Chris Espeso Nunez (28) en centrale middenvelder Thomas Doore (22) tekenden beiden een contract van 6 maanden. Ze komen respectievelijk over van Lokeren-Temse en eerstenationaler Winkel Sport. Met Zeb Van Gerven werd in onderling overleg afscheid genomen.

Concurrentie aanscherpen met Swinnen

Chris Espeso Nunez maakt de overstap van Lokeren-Temse. “Ik had op Daknam pech dat er te weinig U21 spelers waren om op het scheidsrechtersblad te plaatsen, waardoor ik steeds uit de selectie viel. Concurrent Eendracht Aalst bood me nu een uitweg en een nieuwe uitdaging. Met Victor Swinnen en Robbe Beerens, die trouwens uitstekende doelmannen zijn, wil ik een gezonde concurrentie aangaan zodat we mekaar beter maken. Ik ben een meevoetballende doelman en hecht veel belang aan het coachen van mijn verdediging. Met mijn ervaring die ik opdeed in tweede en derde nationale (o.a. bij Diegem Sport, Grimbergen, Temse en Hoogstraten) wil ik de ploeg helpen om de doelstelling te verwezenlijken.”

De Vilvoordenaar met Spaanse roots is goed geplaatst om Eendracht Aalst en Lokeren-Temse te vergelijken. “Het zijn twee verschillende speelstijlen. Eendracht heeft een directe aanpak, terwijl Lokeren-Temse controlerend voetbalt. Qua ervaring heeft mijn ex-club misschien een streepje voor. Mijn nieuwe team is dan weer fysiek sterker. Het is nog te vroeg om al een kampioen aan te duiden want er zijn nog 17 wedstrijden. We zullen er alleszins alles aan doen om elke wedstrijd te winnen. Uit het kampioenenseizoen met Hoogstraten weet ik dat Eendracht geweldige supporters heeft die het verschil kunnen maken.”

Meer mogelijkheden op het middenveld

Met de komst van Thomas Doore van Winkel Sport krijgen we een profiel tussen Samuel Fabris en Arne Van Den Eynde zodat ook op het middenveld meer mogelijkheden komen. “Ik ben op mijn best als box-to-box speler maar kan ook andere posities innemen. Mijn fysieke vermogen koppel ik aan technische eigenschappen. Na een jeugdopleiding op het hoogste niveau (o.a. bij Club Brugge, Anderlecht en de A-kern van STVV) kwam ik januari 2022 bij Winkel Sport terecht. De speelgelegenheid die ik er kreeg in eerste nationale bleef dit seizoen achterwege. Ik trainde eerder dit seizoen al eens 2 weken mee met Eendracht Aalst zodat de sportieve staf mijn kwaliteiten kent. Ik kom in een ambitieuze club terecht die net als ikzelf terug een stap hogerop wil zetten.”

Naast Winkel Sport voor Thomas Doore gaf intussen ook Lokeren-Temse haar akkoord voor de overgang van Chris Espeso Nunez. Eens de bevestiging van de voetbalbond binnenkomt zijn beide nieuwkomers speelgerechtigd.

Welkom in Aalst en veel succes Chris en Thomas!

***De tickets voor Eendracht Aalst – Dikkelvenne van nu zaterdag zijn reeds beschikbaar via de ticketshop

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje