Arno Claeys: "Deze club moet hogerop"

Arno Claeys: "Deze club moet hogerop" Arno Claeys: "Deze club moet hogerop"
Eén van de jonge aanstormende talenten die de voorbije weken zijn handtekening zette bij Eendracht Aalst is de 22-jarige Meulebekenaar Arno Claeys. Alhoewel hij deel uitmaakt van de A-kern van KV Kortrijk koos hij resoluut voor ‘den Iendracht’. Aan het webteam legt hij uit waarom.

De keuze voor Aalst

Na passages bij KFC Meulebeke, KFC Izegem en KM Torhout belandde Claeys op 16-jarige leeftijd bij eersteklasser KV Kortrijk, waar hij doordrong tot de A-kern. “Ik had het echter moeilijk om speelkansen af te dwingen. Ik was het eerlijk gezegd wat beu om met de beloften voor lege stadions te spelen, daarom besliste ik om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Ik had via mijn manager Guy Bonny enkele aanbiedingen op zak, waaronder ook Hamme. Maar Eendracht Aalst gaf me gewoonweg het beste gevoel. Het is een club met steile ambities en veel supporters, en dat sprak me aan. Bij Kortrijk was ik op 5 minuten in het stadion, nu zal ik telkens een klein uurtje moeten rijden maar daar zie ik helemaal niet tegenop.”

Kwaliteit

Enkele weken geleden woonde Claeys de laatste eindrondewedstrijd bij. “Ik was zwaar onder de indruk van die match tegen La Louvière. Ik heb eventjes mijn ontgoocheling moeten inslikken, maar de opdracht is nu duidelijk. Deze club moet hogerop, met minder dan de promotie kunnen we dus geen genoegen nemen. Er zijn al heel wat jonge spelers aangetrokken die hun jeugdopleiding bij eersteklasseclubs hebben genoten. Ik speelde in het verleden al tegen De Rock en Mitu. Ik twijfel er geen seconde aan dat er voldoende kwaliteit zal aanwezig zijn, maar hopelijk pakt de mayonaise.”

Positie

Claeys is een rechtsvoetige centrale verdediger. “Ik ben een fysieke, kopbalsterke verdediger die graag mee oprukt bij corners en vrijschoppen. Hopelijk kan ik het komende seizoen enkele goals meepikken, en zo bijdragen tot de promotie.”
 
We hopen het samen met hem. Welkom bij Eendracht Aalst, Arno!
 
Fdh

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje