Beloften delen de punten in matige wedstrijd

Beloften delen de punten in matige wedstrijd Beloften delen de punten in matige wedstrijd

In een vooruitgeschoven wedstrijd tegen ASV Geel speelde Jong Eendracht Aalst afgelopen woensdag 1-1 gelijk. Het werd een zeer matige wedstrijd in gure weersomstandigheden. In een eerste helft zonder tempo lag de wedstrijd vaak stil door weggetrapte ballen. Geen van beide ploegen kon voor doelgevaar zorgen. Toch kon Eendracht met een voorsprong de rust ingaan toen een Geelse verdediger zijn eigen doelman verschalkte op een voorzet van Tjendo De Cuyper.

Geen beterschap in de tweede helft. Jong Eendracht Aalst bleef slordig acteren en bakte er in aanvallend opzicht zeer weinig van. De bezoekers speelden met meer inzet en gingen dan ook op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er op het uur toen de Geelse aanvaller alleen voor Kevin Kempeneer beheerst kon afwerken. De bezoekers bleken tevreden met het gelijkspel want zij bakten er nadien ook niets meer van. Beloftencoach Bruno Buyl was allerminst tevreden. “Het was aftellen tot het verlossende eindsignaal. Dit was de zwakste wedstrijd tot hiertoe. Hopelijk volgt een reactie voor de beker tegen KV Kortrijk.”

Die wedstrijd voor de Cofidis Cup U21 is woensdag. Enkel bij winst kan Eendracht doorstoten naar de volgende ronde. Aftrap om 19u30 in het Pierre Cornelisstadion.

E.Aalst: Kempeneer, Geenens F., Ardans, Tassignon (60′ Geenens J.), Van Ransbeeck (75′ Wauthy), Van Hauwermeiren (65′ Aerts), Van Der Hoeven, Lapage, Ndefe (79′ Van Impe), Bael, De Cuyper.

Doelpunten: 42′ 1-0 own-goal, 60′ 1-1.