Beloften hervatten na zege tegen leider

Beloften hervatten na zege tegen leider Beloften hervatten na zege tegen leider

Na een weekje rust door de algemene afgelasting hervat Jong Eendracht Aalst vanavond de competitie in Deinze. Op de vorige speeldag werd leider Virton met een droge 3-0 huiswaarts gestuurd. De top-drie staat nu op
een zakdoek bij mekaar. Het lage blok van Virton en de zware regenval maakten het moeilijk om in de eerste helft door de Luxemburgse afweer te geraken. Gevolg was een logische 0-0 bij de rust.

De tweede helft was een
ander verhaal. Eendracht voerde het tempo nog wat op en kwam op voorsprong na een knap doelpunt van Jonathan Mayanda. De leider moest uit haar egelstelling kruipen en er kwam ruimte voor de jonge Ajuinen. Kort na de
openingstreffer verdubbelde Hamza Amazou de voorsprong. Virton lag in de touwen en de kerels van Marijn Vanderheyden konden naar hartelust counteren. Even voor affluiten volgde nog een derde doelpunt van knappe makelij. Op
vrijschop legde Hamza Amazou de 3-0 eindstand vast. Met de jongste 2 op 12 is Virton niet langer ongenaakbaar na de 9 overwinningen waarmee ze de competitie hadden aangevat.

Jong E.Aalst: Devriendt, Gyselinck, Verhoeven,
De Bondt, Ntika, Guenfoudi (46′ Youssfi), Van Belle, Emhandi (78′ Du Champs), Egerickx, Mayanda, Amazou.

Doelpunten: 65′ Mayanda 1-0, 70′ 89′ Amazou 2-0 en 3-0.

1. Virton 13-29
2. Oudenaarde 13-28