Beloften starten met gelijkspel in derby

Beloften starten met gelijkspel in derby Beloften starten met gelijkspel in derby

Onze beloften openden de competitie in de Eerste Amateurliga met een bezoek aan FCV Dender EH. Onze buren eindigden vorig jaar vijfde, de jonge Ajuinen waren dus gewaarschuwd. Op Aalhoul en Figys na, was er bij beide
ploegen plaats voor een zestal jongere A-kernspelers. Aan een hoog tempo ging de wedstrijd voortdurend op en af de eerste helft. Een ongelukkig tegendoelpunt op het kwartier bracht Jong Eendracht Aalst op achterstand.
Redouan Aalhoul was de doelpuntenmaker met dienst. Dit was ook de ruststand.

De tweede helft kwam Eendracht sterker voor de dag dan de thuisploeg. Dender werd weggedrukt maar kwam ietwat onverdiend op 2-0 na een doelpunt
van Driouch. De jonge Ajuinen bleven niet bij de pakken zitten en namen de wedstrijd meteen terug in handen. Met succes want twee doelpunten van Yentl Egerickx brachten de stand terug in evenwicht. Tweemaal alleen voor doel kon
Yentl beheerst afwerken. In de ultieme slotfase kwam Jong Eendracht Aalst zelfs nog dichtbij de overwinning. De derby eindigde dus, zoals wel eens vaker, op een gelijkspel. Vrijdagavond komt Dessel Sport naar Zandberg voor de
tweede speeldag. Aftrap om 20u15.

FCV Dender EH: Van Zele, De Coeyere (80′ De Koster), De Smet (71′ Van de Velde), Caignau, Elaut, Figys (57′ De Bodt), Aalhoul, Driouch (77′ Kunda), Mba, De Geyseleer en Van Der
Straeten.

E.Aalst: Devriendt, Van Belle, Gyselinck, Raveydts (60′ Mayanda), Geenens J., De Koker, Marmitte, Vanderpoorten (72′ De Mol), Van Gysegem (77′ Schoonjans), Emhandi, Egerickx.

Doelpunten: 15′ 1-0, 60′ 2-0,
70′ 85′ Egerickx 2-1 en 2-2.