Beloften winnen van Knokke en staan tweede

Beloften winnen van Knokke en staan tweede Beloften winnen van Knokke en staan tweede

Op de zevende speeldag streden de beloftenteams van Eendracht Aalst en Knokke om de tweede plaats na het voorlopig ongenaakbare Virton, dat nog het maximum van de punten heeft. Het beloofde een wedstrijd op het
scherp van de snee te worden. De Ajuinen schoten snel uit de startblokken. Een kopbal van Joran Van Belle bracht Eendracht op voorsprong. Vervolgens liet de scheidsrechter zich opmerken. Als enige had hij een strafschop voor
Knokke gezien. Doelman Gillian Dewit hield echter de nul op het bord. Op het halfuur verdubbelde Jong Eendracht Aalst de voorsprong. De bezoekende goalie kon een schot van Yentl Egerickx niet klemmen, Joran Van Belle was goed
gevolgd om zijn tweede van de avond binnen te prikken. Eendracht bleef op haar elan doorgaan. Yentl Egerickx kwam oog in oog met de Knokse doelman maar de afwerking was niet precies genoeg. Vlak voor de rust kwam de 3-0 er toch.
Hamza Amazou kon een vrijschop mooi in de rechterbovenhoek plaatsen.

In de tweede helft was de wedstrijd rustig uitspelen de boodschap voor Jong Eendracht Aalst. De West-Vlamingen zetten alles op alles om het tij nog te
doen keren. Op gepaste momenten kwamen de Ajuinen er nog goed uit, maar de beste kansen waren voor Knokke. Pas een tiental minuten voor tijd viel het tegendoelpunt. Gillian Dewit keepte een heel puike partij en zo zat er geen
aansluitingstreffer meer in voor de bezoekers. Vrijdagavond wacht de verplaatsing naar Berchem Sport.

Jong E.Aalst: Dewit, Raveydts (61′ Du Champs), Gyselinck A., De Mol (56′ Youssfi), Ntika, Vanderpoorten, Emhandi,
Egerickx, Mayanda (76′ De Bondt), Van Belle, Amazou.

Doelpunten: 18′ en 28′ Van Belle 1-0 en 2-0, 42′ Amazou 3-0, 78′ 3-1.

1. Virton 7-21
2. E.Aalst 7-17
3. Oudenaarde 7-16
4. Knokke 7-15