Brian Marmitte: "De speeltijd is gedaan voor mij"

Brian Marmitte: "De speeltijd is gedaan voor mij" Brian Marmitte: "De speeltijd is gedaan voor mij"

Eén van de “rookies” in het vernieuwde en fel verjongde Eendracht Aalst is Brian Marmitte. De nauwelijks 18-jarige verdedigende middenvelder is afkomstig van Essene, begon zijn voetbalopleiding bij ‘den Iendracht’, en keert nu – na een odyssee die hem bij verschillende eersteklassers bracht – naar de heimat terug.

Progressie 

Tot zijn 9 jaar speelde Marmitte dus op Zandberg, maar hij werd er door – toen nog eersteklasser – FC Brussels weggeplukt. Nadien volgden passages bij Anderlecht, Lokeren, Club Brugge en Standard. In de “Vurige Stede” speelde Marmitte bij de U19 en de beloften. “Het is Patrick Vanderpoorten die me op het spoor kwam. Hij maakte me duidelijk dat hij me absoluut bij het team wilde. Aanvankelijk werd een uitleenbeurt overwogen, maar uiteindelijk bleek het voor alle partijen beter om een éénjarig contract te ondertekenen. Ik vind dit een uitgelezen kans voor mezelf om progressie te boeken. De speeltijd is gedaan voor mij. Bij de beloften ligt de intensiteit toch veel lager dan in de tweede amateurklasse. Het veel hardere en fysiekere spel bij de grote jongens moet van mij een volwassen voetballer maken.”

Vista

Brian Marmitte is een echte nummer 6, een centrale verdedigende middenvelder dus. “Mijn belangrijkste kwaliteit is mijn vista, denk ik. Verder ook mijn wedstrijdmentaliteit. Ik ben niet bang om hard te werken en mijn truitje nat te maken. Ik wil voorop gaan in de strijd en hoop zo op termijn ook een leider op het veld te worden. Tenslotte heb ik ook een goede lange bal in de voeten. Anderzijds moet ik nog wat schaven aan mijn linker. Het combinatiespel op de kleine ruimte kan nog beter en ik moet nog wat rustiger worden aan de bal, zonder hierbij de snelheid van uitvoering uit het oog te verliezen.”

Integratie

Over zijn eerste dagen bij Eendracht Aalst is Brian opgetogen. “Ik werd schitterend opgevangen door trainer en medespelers, door de hele entourage eigenlijk. Het voelt een beetje aan als thuiskomen. Mijn persoonlijke ambitie is om zoveel mogelijk speelminuten te verzamelen, hetgeen mijn ontwikkeling moet ten goede komen. Voor mij is tweede amateurklasse zeker niet het eindpunt maar eerder het begin van mijn carrière. En voor de club, het is al genoeg gezegd zeker, zo hoog mogelijk eindigen in de competitie en zo ver mogelijk geraken in de beker. Ook al is dat laatste geen prioriteit, het zou toch mooi meegenomen zijn moesten we nog een paar rondes verder kunnen geraken.”

Twaalfde man

Dat onze ploeg bij die andere traditieclub Royal Football Club de Liège met 1-2 ging winnen, is voor Marmitte geen verrassing. “Onze coach kan een goed blok neerzetten en in de omschakeling spelen we mooi, verzorgd voetbal. We brachten een sterke collectieve prestatie op de mat. We hadden hier en daar wat geluk, maar – om een huizenhoog cliché te gebruiken – dat dwing je af, en al bij al was het zeker geen gestolen zege.” Goed voor het vertrouwen van een piepjonge ploeg, waarvan de gemiddelde leeftijd slechts 22 jaar is? “Inderdaad, en ik reken op onze supporters dat ze ons verder hun vertrouwen schenken, want onze jeugdige leeftijd en gebrek aan ervaring kunnen zij compenseren door zich voluit als twaalfde man achter de ploeg te scharen.”, aldus nog Marmitte. Een mooie oproep die we enkel kunnen bijtreden met onze strijdkreet: “Iendracht veroit!”

fdh

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje