Broers Labiad tekenen bij Eendracht Aalst

Broers Labiad tekenen bij Eendracht Aalst Broers Labiad tekenen bij Eendracht Aalst

Na de broers Lievens en Geenens heeft Eendracht Aalst met Malik en Ilias Labiad een derde broederpaar in de A-kern. Zij tekenen een contract voor één seizoen. Enkel voor de transfer van Ilias moeten de Marokkaanse en Belgische voetbalbond nog hun fiat geven. Daarmee is het huiswerk van onze sportieve staf klaar.

Malik Labiad(28) is een rechterflankspeler die als jonge snaak opgenomen werd in de A-kernen van AA Gent en Sporting Charleroi. Een doorbraak bleef echter uit en de Marokkaanse Belg zette een stap terug naar de lagere nationale reeksen. Hij speelde achtereenvolgens voor FC Brussels, Woluwe-Zaventem, Leopold Ukkel, Ganshoren en vorig seizoen nog voor Standaard Wetteren.

Zijn jongere broer Ilias Labiad(22) is een rechtsvoetige verdediger die zijn jeugdopleiding kreeg bij FC Brussels. Toen hij daar in 2011 in het eerste elftal opgenomen werd kwam Sporting Lokeren aankloppen. Hij werd de vaste rechtsachter bij de beloften en behoorde ook wel eens tot de wedstrijdkern van Peter Maes. In de loop van vorig seizoen ging hij vierdeklasser Zele versterken maar zijn verblijf daar was van korte duur. Ilias kreeg een aanbieding van de Marokkaanse topklasser CR Al Hoceima maar keerde aan het einde van het seizoen terug naar België.

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje