Cédric Mitu: "Steentje bijdragen tot heropstanding"

Cédric Mitu: "Steentje bijdragen tot heropstanding" Cédric Mitu: "Steentje bijdragen tot heropstanding"

De eerste nieuwkomer waarmee in maart al een akkoord werd bereikt is Cédric Mitu. Het webteam sprak op Pinkstermaandag met de 21-jarige Congolees die zowel op de flank als in de spits kan uitkomen. 

Jong talent

Toen Mitu acht was, verhuisden zijn ouders van de Congolese hoofdstad Kinshasa naar België. De familie vestigde zich in Berlare waar de jonge Cédric zich aansloot bij de lokale vierdeprovincialer SKV Overmere, waar hij na nauwelijks één jaar werd weggeplukt door de jeugdscouts van Sporting Lokeren. Op Daknam schopte Mitu het een aantal jaren later tot de A-kern en mocht hij eind 2012 proeven van eersteklassevoetbal tegen KV Mechelen.

Beenbreuk

Enkele weken later sloeg echter het noodlot toe tijdens de winterstage in het Spaanse Marbella. In een onschuldig duel op training liep Mitu een dubbele beenbreuk op. Een geluk met een ongeluk: beide botten bleven op hun plaats, zodat er geen sprake was van gecompliceerde breuken. Er volgde een revalidatie van 8 maanden. In 2014 nam Zulte Waregem de snelvoetige aanvaller over. Mitu speelde er veel met de beloften tot een derdeklasser op de proppen kwam vorig seizoen. “Ik ben KSV Bornem dankbaar voor de kans die ze mij geboden hebben. In het begin van het seizoen liep het nog niet zo vlot voor mij, maar ik ben sterker en sterker geworden. Naarmate het seizoen vorderde kreeg ik meer speelkansen. Ik zit momenteel aan 90% van mijn mogelijkheden en ik volg momenteel een intensief fitness- en loopprogramma. Tegen de start van het nieuwe seizoen ben ik opnieuw 100% fit.”

Ambitie

Mitu brandt van ongeduld en ambitie om er weer in te vliegen. “Na zo’n nare kwetsuur is de honger inderdaad groot. Ik heb voor Eendracht Aalst getekend, omdat dit toch nog steeds een traditieclub en een grote naam in het voetballandschap is. Ik had vanzelfsprekend liever in de hoogste amateurklasse gespeeld. Donderdag was ik getuige van de rampzalige wedstrijd tegen La Louvière Centre. Ik kon mijn ogen nauwelijks geloven, het deed mij ergens terugdenken aan de carnavalsmatch tegen Bornem. Vanuit een gewonnen positie alles zo uit handen geven, onwaarschijnlijk. Maar gedane zaken nemen geen keer en ik vind dat de club nu gewoonweg de ambitie moet hebben om volgend seizoen de promotie te bewerkstelligen. Met minder zal ik zelf alvast geen genoegen nemen.”

Positie

De nieuwkomer kan op verschillende posities uitkomen. Liefst op de rechterflank, maar dat kan ook vanop de linkerflank om van daaruit naar binnen te snijden. Mitu kan ook als spits in een 4-4-2 ingezet worden. “Gezien mijn polyvalentie hoop ik op heel wat speelminuten. Ik wil echt hogerop met deze mooie club. Daarom wil ik aan de supporters de boodschap meegeven dat ik alles in het werk zal stellen om mijn steentje bij te dragen aan de heropstanding van Eendracht Aalst.” Het webteam hoopt het samen met hem. Welkom bij den Iendracht, Cédric Mitu!

fdh

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje