Coach BVR: “Extra tijd nuttig gebruiken”

Hoe vergaat het onze ploeg in de wedstrijdloze weken waaraan we begonnen zijn en waarin onze supporters van stadswege ook geen trainingen meer mogen bijwonen? Het webteam kreeg een update van coach Bart Van Renterghem. Op een startdatum voor beker en competitie blijft het vooralsnog wachten op Voetbal Vlaanderen.

SPECIFIEKER TRAINEN

De Vlaamse voetbalfederatie trok er voor 4 weken de stekker uit ondanks het advies van de Veiligheidsraad om voetballen met beperkt publiek verder door te laten gaan. “Het is inderdaad een speciale voorbereiding, trainen zonder oefenwedstrijden te spelen.”, zegt Bart Van Renterghem. “We houden ons geplande trainingsregime wel aan en hebben nu, naast het fysieke werk, meer tijd om accenten te leggen. In de eerste week lag de focus op de opbouw van achteruit. Daarna komen de infiltratie van de lopende spelers, de bezetting in de box en druk zetten aan bod. We willen de extra tijd nuttig gebruiken door uitgebreider in te gaan op deze aspecten.”

MEDISCHE UPDATE

Een ander voordeel is er voor revaliderende spelers. “Binnen een week mag Mitch Dekuyper opnieuw aansluiten bij de groep. (onze Gouden Schoen werd in mei geopereerd aan de enkel, nvdr) Rubin Belesi (heupbuiger) mag nu alles al meedoen. Minder nieuws is er van Arne Van den Eynde (pubalgie), wiens blessure niet gunstig evolueert. Het is nog een vraagteken hoelang hij out zal zijn. In het slechtste geval volgt er een operatie. Gilles Lentz heeft een barstje in de pols opgelopen bij een trap van dichtbij. Onze doelman draagt een brace en zal tegen half september de keeperstraining kunnen hervatten.”

JEUGDKEEPERS

De 17-jarige Thomas Droesbeke kon de trainersstaf overtuigen en werd in de A-kern opgenomen als derde doelman. “Met zijn 1,90m is hij een atletische keeper, die over een zeer professionele mentaliteit beschikt. Na wat mindere ervaringen bij Anderlecht moet er op het mentale vlak nog wat gewerkt worden. Maar Thomas traint keihard en heeft potentieel. Met de trainersstaf willen we ook een pluim geven aan de andere jeugddoelmannen Robbe Beerens en Robbe de Sloover, die eveneens mochten meetrainen. Hun ontwikkeling blijven we volgen.”

ZONDER SUPPORTERS

Op de koop toe kwam de Stad Aalst met een extra maatregel aanzetten om geen supporters meer toe te laten op trainingen. “Dat is toch jammer voor onze trouwe supporters die, in beperkte getale, regelmatig een training bijwonen. Ze zwaaien nu eens uit de verte naar ons als ze voorbijkomen. Maar er is niets aan te doen. We hopen dat we snel opnieuw op een openbare manier kunnen trainen en wedstrijden spelen.”

PROGRAMMA

Door de break van Voetbal Vlaanderen moet er ook opnieuw gesleuteld worden aan het oefenprogramma. “Met eerstenationalers Mandel United en Knokke is er een akkoord om eind augustus te spelen. Eens er groen licht is van de voetbalfederatie (en de Stad), kunnen die partijen vastgelegd worden. De voorzitter heeft de voorkeur om deze oefenwedstrijden thuis te laten doorgaan en met publiek, volgens de geldende maatregelen. We gaan er van uit dat in september bekerwedstrijden gespeeld worden. Hoewel we overstelpt worden met aanvragen van lager spelende clubs, gaan we dan ook geen extra midweekwedstrijden meer vastleggen met onze smallere kern en omdat we zoals steeds toch met ambitie aan de Croky Cup beginnen.” Intussen blijft het afwachten wanneer Voetbal Vlaanderen opnieuw aan voetballen wil denken. Het bericht van een voetbalsite dat de competitie zou worden opgestart op 26 en 27 september werd als voorbarig en uit de lucht gegrepen afgedaan. Onze club zal eind augustus alvast de afhaling van de abonnementen organiseren op het clubsecretariaat.

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje