Dirk Geeraerd: "Met beide voeten op de grond blijven"

Dirk Geeraerd: "Met beide voeten op de grond blijven" Dirk Geeraerd: "Met beide voeten op de grond blijven"

Het Eendracht-webteam had dinsdag een gesprek met Dirk Geeraerd. Onze coach is opgetogen over de prestatie op het veld van La Louvière Centre, maar maant de ganse entourage van de club aan om rustig te blijven en niet te beginnen zweven.

Defecte airco

Het resultaat op het veld van de Wolven mag gezien worden. “Nochtans kwamen we in zeer ongunstige omstandigheden aan de aftrap. De airco van onze bus was defect, en tegen dat we op onze bestemming aankwamen, was de temperatuur opgelopen tot 40 graden. We waren dus al goed opgewarmd.” lacht Geeraerd. “Alle gekheid op een stokje. Ik zag zaken die al weken, sinds het absolute dieptepunt op Olsa Brakel, aan het verbeteren waren, maar die er om één of andere reden vooralsnog niet uitkwamen. Al weken trainen we zeer intensief op stilstaande fases. En al weken hamert de sportieve staf erop dat we alerter uit de kleedkamers moeten komen. En ook deze keer begonnen we iets te slap, maar wat ik na de vroege 1-0 zag stemt me uiterst tevreden. Drang om te winnen, geestdrift, mentaliteit, collectiviteit,… De opdrachten werden tot in de puntjes uitgevoerd en het resultaat is dan ook navenant.”

Oppassen voor overmoed

Geeraerd steekt evenwel een vermanende vinger op. “We mogen nu niet overmoedig worden. We weten op voorhand dat de Henegouwers donderdag ridder of mis zullen spelen en dat ze daarbij risico’s zullen nemen. Ze zullen ons van in het begin van de match naar de keel trachten te grijpen en ballen in ons strafschopgebied pompen. Als er dan eens een bal toevallig goed valt voor hen zou de hoop bij hen kunnen opflakkeren, en dat moeten we ten allen prijze vermijden.”

Match per match 

Een nieuwe Denderderby of de toestand rond White Star Bruxelles, waardoor mogelijk alle finalisten uit derde klasse promoveren, gaan vaak over de tongen momenteel. “Met dergelijke speculaties houden we ons niet bezig. Een finale tegen Dender is voorbarig. Ik wil geen enkele druk op mijn spelers, noch van de pers, noch van de supporters, noch van het bestuur. En wat White Star betreft, het kan nog weken duren vooraleer we daarover definitief uitsluitsel krijgen. We moeten gewoon bij de 3 beste van de 8 eindrondeploegen geraken, dan is alle discussie overbodig.”

Volgend seizoen 

Geeraerd vertelde eerder al aan het webteam dat hij er rotsvast van overtuigd is dat alle kernspelers vol voor de promotie gaan. “Van enkele spelers weten we al dat ze andere oorden gaan opzoeken. Momenteel zijn we niet bezig met de vraag wie er van de anderen gaat blijven of vertrekken. Ik vind het normaal dat sommige spelers nog wat de kat uit de boom kijken, en eerst willen weten in welke reeks we volgend seizoen spelen. Onze nieuwe sportief verantwoordelijke, Sven Jaecques, is er mee bezig. Dat is alles wat ik kan zeggen en ik heb er vertrouwen in dat we volgend seizoen een competitieve kern zullen hebben.”

fdh

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje